Notícies i actualitat

Govern i Consell donen una passa més perquè l'administració insular sigui la titular del Llatzeret

Data : 22/01/2015

El Govern balear i el Consell Insular estan fent feina perquè la titularitat del Llatzeret de Maó passi a mans de l'administració insular a partir del primer d'abril d'enguany. Així s'ha acordat a la reunió de la Secció Insular de Menorca per al traspàs d'aquestes instal·lacions que ha tingut lloc avui i que s'ha seguit per videoconferència des de l'Illa per part del president d'aquesta administració insular, Santiago Tadeo, i les conselleres de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons; de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz, i de Turisme, Salomé Cabrera.

El vicepresident i conseller de Presidència, Antonio Gómez, ha presidit aquesta trobada a la qual també han participat els directors generals de Relacions Institucionals i Acció Exterior, César Pacheco; de Pressuposts, Antoni Costa; de Funció Pública, Antoni Mesquida, i el secretari general de Turisme, Joaquín Legaza. El vicepresident Antonio Gómez ha informat que “es tracta de donar una passa més per aconseguir el traspàs al Consell Insular de Menorca del Llatzeret, que, d'acord amb el calendari que hem aprovat avui, es farà efectiu el proper 1 d'abril”. Ara la titularitat és de la Comunitat Autònoma, després que el Consell de Ministres aprovàs el passat 1 d'agost el traspàs des del Ministeri de Sanitat cap a la Comunitat Autònoma.

Durant la reunió d'avui de la secció insular s'han acordat els mitjans humans i els béns mobles i immobles que es traspassaran, com també del valor efectiu del traspàs. En aquest darrer aspecte, cal destacar que el Consell de Menorca rebrà de la Comunitat Autònoma un finançament complementari de 600.000 euros, d'acord amb la Llei 2/2014 del sistema de finançament dels Consells Insulars. Cal recordar que el Consell de Govern va acordar el passat 17 d'octubre de 2014 la iniciativa de traspàs del del Llatzeret, donant resposta així a una reivindicació històrica de l'Illa de Menorca.

El president Tadeo expressa la seva satisfacció assegurant que es tracta d'un moment històric que suposa el colofó després de més dos anys de feina, amb la cessió dels usos sanitaris, culturals i turístics, d'aquest immoble des del Ministeri de Sanitat i ara des del Govern balear per fer d’aquesta instal·lació un referent del port de Maó i de Menorca, a través de la col·laboració público-privada.

De fet, s'ha signat un protocol d'intencions entre el Consell Insular i la Comissió de Direcció de l'Escola de Salut Pública precisament per potenciar les seves activitats.

Maó, 22 de gener de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS