Notícies i actualitat

La línia d’autobús entre Maó i l'Aeroport donarà servei cada mitja hora durant tot l’any

Data : 20/01/2015

El nou concessionari que cobreix la línia d'autobús entre Maó i l'Aeroport (Línia 10), ofereix aquest servei entre les 5:45 h del matí i les 22.25 h sense interrupcions en temporada baixa i mitja des del primer dia de gener d'enguany. Així ho han pogut comprovar avui el conseller de Mobilitat i Projectes, Luís Alejandre; la batlessa de Maó, Àgueda Reynés, el tinent de batle de Serveis Generals i Hisenda Salvador Botella i el responsable de l'empresa, Isidro Bellota, durant la inauguració oficial d’aquest servei de transport públic regular per carretera.

En temporada alta, del primer de juny fins el 30 de setembre, el servei s'ampliarà fins les 00:25 hores, amb 35 expedicions -viatges d'anada i tornada- diàries. La temporada baixa comprendrà des del primer de novembre fins al 30 d'abril amb 16 expedicions al dia i la mitja del primer de maig al 31 de maig i entre el primer d'octubre fins al 31 d'aquell mateix mes amb 30 expedicions diàries.

Ara, en temporada baixa, des de les 8 .15 h. del matí fins les 20.10 h, aquesta freqüència es donarà cada 30 minuts, com a millora respecte l’anterior concessió. A més, amplia aquest horari començant el matí a les 5.45 h, amb un servei cada hora fins les 8.15 i de les 20.10 h. fins les 22.25 h. també amb tres freqüències espaiades una hora. De fet, la freqüència de cada mitja hora es mantindrà tot l’any.

El nou concessionari augmenta el servei amb més de 868 expedicions l’any respecte l’exercici anterior amb el mateix cost que hi havia abans i es preveu que ho mantingui fins el 31 de desembre de 2018.

La nova licitació del servei va tenir lloc a l'octubre passat i ha dimensionat el mateix a partir de dia 1 de gener d'aquest any 2015 amb evidents millores tant per l'usuari (més servei al mateix cost amb un mínim de 868 expedicions més l’any) i també per al Consell per acotar la despesa del servei en 10.255 €/any com a bonificació màxima per la compensació dels abonaments dels usuaris que en fan us.

La mitjana d’usuaris d’aquest servei són aproximadament 90.000 a l’any i l’actual concessionària ho realitzar a risc i ventura amb aquesta quantitat màxima. A més l’empresa és sensible a la demanda i s’ajusta als horaris de la programació de vols. A part de donar servei a l’Aeroport, també cobreix la línia urbana de Maó -15- i la de Llucmaçanes -19.

“La nostra voluntat amb la regularització d’aquesta línia és donar el millor dels serveis públics tant als residents com per al visitants que vinguin a gaudir de Menorca”, explica el conseller Alejandre.

Maó, 20 de gener de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS