Notícies i actualitat

Govern, Consell i l’Ajuntament de Ciutadella es reuneixen en la primera reunión de la Comissió de Seguiment del Pla d’Autoprotecció de les Festes de Sant Joan

Data : 19/01/2015

ImatgeEl conseller d’Administracions Públiques, Juan Manuel Lafuente, ha presidit avui la primera reunió de la Comissió de Seguiment del Pla d’Autoprotecció de les Festes de Sant Joan de Ciutadella, creada després de la signatura d’un conveni de col•laboració en matèria de seguretat específic per a la festivitat patronal del municipi menorquí entre el Govern de les Illes Balears, el Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament.

Durant aquesta primera reunió s’ha donat per constituïda la comissió i s’ha designat als seus membres: tres per part de la Conselleria d’Administracions Públiques, tres del Consell i tres representants per part del Consistori. El conseller de Cooperació, Esports i Habitage, Juanjo Pons, així com la seva directora insular, Assumpta Vinent, i el cap del servei de bombers de Menorca, Joan Gorries, han prest part en nom de la institució insular.

A més, s’ha informat sobre la proposta de reglament de funcionament de la mateixa i s’han presentat i debatut els treballs elaborats fins ara per l’empresa encarregada de redactar el Pla d’Autoprotecció.

Recordar que mitjançant aquest conveni, signat el passat mes de desembre per les tres parts implicades, es va acordar que l'administració autonòmica posaria a disposició de la corporació municipal el personal tècnic qualificat necessari per a supervisar la redacció del pla d'autoprotecció que durà a terme una empresa contractada per l'Ajuntament de Ciutadella.

Igualment, els tècnics de la Direcció General de Justícia, Emergències i Interior efectuaran un seguiment de la redacció d'aquest pla amb la finalitat de garantir que tingui el màxim consens possible amb els organismes implicats, que reculli la casuística de les festes de Sant Joan de Ciutadella, així com que garanteixi el compliment de tota la normativa existent pel que fa a mesures a adoptar destinades a la prevenció i control de riscos i a l'adopció de protocols d'actuació en situacions d'emergència.

Per la seva banda, el Consell Insular de Menorca posarà igualment a disposició de l'Ajuntament els recursos propis competents en la matèria per a la supervisió del pla d'autoprotecció.

Finalment, cal destacar que en el transcurs de la primera reunió de la comissió de seguiment s'ha acordat que el coordinador del programa del Policia Tutor a Menorca formarà als Policies Tutors de Mallorca sobre les festes de Sant Joan de Ciutadella perquè ells, al seu torn, imparteixin xerrades informatives i preventives entre els Instituts d'Ensenyament Secundari.
Maó, 19 de gener de 2015


 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS