Notícies i actualitat

El Consell ja ha completat l'expedient amb la informació de la candidatura de la Menorca Talaiòtica

Data : 19/01/2015

El Consell Insular ja té finalitzat l'expedient amb tota la informació relativa als 32 jaciments que conformen la candidatura de la Menorca Talaiòtica a optar al títol de Patrimoni Mundial que atorga la UNESCO. Així ho han explicat avui el president d'aquesta administració, Santiago Tadeo, acompanyat de la consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo.

El president Tadeo ha destacat el potencial turístic i desestacionalitzador que podria tenir aquest guardó i l'ha comparat amb el que al seu dia va suposar per a Menorca la declaració de Reserva de Biosfera.

La consellera Baíllo ha fet seves les paraules que va pronunciar el president Tadeo durant l'acte institucional de Sant Antoni aquest dissabte 17 de gener: aquest reconeixement faria que Menorca no només fos coneguda com una illa de sol i platja sinó també pel seu potencial cultural.

El citat expedient està format per sis toms que contenen tant imatges, com descripcions de l'estat dels 32 jaciments escollits, plànols i legislatura. Una feina feta durant el darrer any amb personal del Consell sota la direcció dÁngela Rojas, arquitecta, especialista en urbanisme i conservació de patrimoni. L'objectiu final és que la UNESCO declari Menorca Patrimoni de la Humanitat l'any 2017.

Aquesta informació ha de passar al Govern balear, administració que l'haurà de fer arribar a la seva vegada al Ministeri de Cultura. Després, durant els dies 16 i 17 de març tots els representants de les CCAA es reuniran a Menorca per decidir quin projecte representarà Espanya davant la UNESCO. En total està previst que hi participin a aquesta reunió unes 60 persones procedents de les diferents regions espanyoles.

La consellera Baíllo ha explicat que aquest projecte “és de tots”. De fet, es va iniciar a l'anterior mandat i s'ha desenvolupat fins aquest punt per l'actual equip de govern insular.

Maó, 19 de gener de 2015


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS