Notícies i actualitat

Sant Antoni a la revista Àmbit

Data : 15/01/2015

El Departament de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca, coincidint amb la celebració de Sant Antoni, ha posat a l’abast de la ciutadania, a través de la pàgina web www.cime.es, Departament de Cultura, Patrimoni i Educació o bé amb l’enllaç directe revistaambit.cime.es, l'onzena edició de la revista Àmbit en format digital (gener-abril 2015), i número 35 des de que va sortir la primera edició de la revista en format paper.

A la portada d'aquest nou nombre trobam el cartell oficial del programa de Sant Antoni 2015, Diada del poble de Menorca. Enllaçat amb la Diada també es pot veure la programació institucional dels actes de Sant Antoni 2015, un programa que recull tant les activitats organitzades pels ajuntaments com del propi Consell Insular de Menorca.

El Servei de Patrimoni Històric ens ralla de dos esdeveniments molt importants que marcaran l'any 2015: per una banda la Candidatura de Menorca Talaiòtica i d'altra banda un article sobre el II Congrés Internacional de Bones Pràctiques del proper mes d'abril.

Des de l'Arxiu General del Consell s'ha elaborat un ampli resum del que va suposar la X Fira del Llibre en Català, organitzada pel Departament de Cultura i que va tenir lloc els passats dies 7 i 8 de novembre a Ciutadella, amb un gran èxit de participació.

Un altre article del que podem gaudir àmpliament tracta sobre la Trobada de Glosa i Trovo, realitzada per Miquel Truyol de Soca de Mots.
Des del Servei de Política Lingüística i Cultura Popular podem llegir dos articles molt interessants: Un any per conèixer millor Àngel Ruiz i Pablo, que ens explica que l'any 2015 ha sigut declarat Any Àngel Ruiz i Pablo en reconeixement a aquest escriptor menorquí.

El Centre d'Estudis Locals d'Alaior i l'Associació Menorquina de Premsa col·laboren amb dos articles: El primer sobre La Guerra Civil a Menorca, que tracta el llibre de l'escriptora Maite Salord. El segon és sobre la Premsa Local al segle XXI.

Per acabar trobam un article sobre arqueologia, focalitzat en el Cap de Cavalleria, que tracta sobre les troballes arqueològiques efectuades a aquest impressionat indret: Novedades sobre la numismática de Sanisera (2008-2014).

Recordam que el Consell Insular està estalviant 12.000 euros anuals, mitjançant la transformació de la Revista Àmbit, que edita el Departament de Cultura, Patrimoni i Educació, de format paper a format digital.


Maó, 15 de gener de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Revista Àmbit núm. 35
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS