Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca engega el proper mes de febrer un nou curs de gestió ambiental dirigit a treballadors prioritàriament desocupats

Data : 13/01/2015

El Consell Insular de Menorca té previst dur a terme un curs d’”Interpretació i educació ambiental” que va dirigit a treballadors prioritàriament desocupats i que s’acreditarà amb un certificat de professionalitat.

Es tracta d’un curs que es farà a Sa Roqueta de Ciutadella i que abastarà des del mes de febrer al de juny de 2015, amb una duració de 500 hores, que inclouen pràctiques no laborals en empreses.

L’objectiu principal d’aquesta acció formativa és comunicar sobre el medi ambient, interpretar els seus valors i problemàtica, guiar i capacitar les persones per contribuir a la conservació i millora ambiental de Menorca.

Els conceptes que es tractaran són els següents:
- Guiar grups de persones per l’entorn de Menorca i les seves representacions per contribuir a la seva sensibilització i capacitació ambiental.
- Informar sobre el medi ambient i els seus valors.
- Interpretar la influència recíproca de les activitats humanes i el medi socio-natural.
- Desenvolupar programes d’educació ambiental i facilitar processos educatius.

La consellera Pilar Pons considera que “aquest curs és molt adequat i té gran interès per les característiques de Menorca, tant pel fet que la nostra illa és Reserva de Biosfera com per la importància que té per al sector turístic i educatiu”.

Afegeix la consellera que “en aquest curs es tractaran qüestions d’un àmbit professional que té moltes sortides laborals i que obrirà la possibilitat a que els alumnes puguin treballar com a informadors, monitors i guies ambientals, especialment a empreses d’activitat esportiva i de turisme actiu, però també a associacions i fundacions medioambientals i de protecció de la natura, centres d’investigació, informació i documentació ambiental, centres d’interprestació de l’entorn socionatural, centres de formació ambiental, etc”.

Per poder accedir en aquest curs, que està catalogat de nivell 3, serà necessari contactar amb el servei de formació del Consell de Menorca, on s’informarà als interessats dels detalls per accedir-hi. (Principalment per a alumnes que tinguin títol de Batxillerat, Cicles formatius de Grau superior, prova d’accés per a major de 25 anys, etc).

Per acabar, la consellera Pilar Pons manifesta “la seva satisfacció per la concessió, per part del Govern balear, d’una subvenció que ascendeix a l’import total de curs, 35.100 euros, la qual cosa beneficiarà un màxim de 15 alumnes prioritàriament desocupats”.

Maó, 13 de gener de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS