Notícies i actualitat

Presentat el catàleg de Cornia Nou

Data : 09/01/2015

La consellera de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca, Maruja Baíllo, acompanyada pels arqueòlegs Antoni Ferrer, Montserrat Anglada i també del exdirector del Museu de Menorca, Lluís Plantalamor, han presentat avui el catàleg “Desenterrant el passat: les excavacions arqueològiques a Cornia Nou”, una recopilació de les excavacions realitzades a aquest jaciment entre els anys 2007 i 2012, així com els principals objectes trobats.

I és que amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus de l'any 2013, es va inaugurar al Museu de Menorca aquesta exposició, que representa els resultats de les campanyes d'excavació i restauració que s'han dut a terme des de l'any 2007, a Cornia Nou, al terme municipal de Maó, per un equip d'arqueòlegs amb el suport del Museu de Menorca, l'associació Amics del Museu de Menorca i la col·laboració de la Família Osuna Sard, propietària del jaciment on s'ubica el jaciment

El jaciment de Cornia Nou va estar habitat en època pretalaiòtica, però les restes més detectables i millor conservades són dos talaiots, un dels quals és de grans dimensions. Aquestes excavacions han rebut el suport econòmic del Consell Insular de Menorca, el Govern Balear i l'Institut Menorquí d'Estudis.

“Aquest catàleg és el resultat d'anys de feina i demostra l'interès de la societat menorquina amb el seu patrimoni, aquest fet ens dóna forces per seguir treballant amb la candidatura de Menorca Talaiòtica davant la UNESCO”, explica la consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo.

Lluís Plantalamor, qui és coordinador d'aquest catàleg juntament amb Antoni Ferrer i la també arqueòloga Montserrat Anglada, explica que aquest document és molt important, ja que d'aquesta manera l'exposició que precedeix a aquest catàleg pot ser difosa fàcilment i arribar a molta més gent.

El coordinador Antoni Ferrer ha destacat el llenguatge col·loquial amb què està redactat el catàleg per fer-ho més accessible al conjunt de la societat que no està especialitzada amb el llenguatge tècnic dels arqueòlegs, d'altra banda Montserrat Anglada ha destacat que això és el resultat de 7 anys de feina i dóna difusió a unes tasques que s'han pagat amb diners públics, per tant la gent pot comprovar com s'han invertit.


Maó, 9 de gener de 2015

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS