Notícies i actualitat

Exposició "Els documents i la difusió al llarg de 25 anys de Reserva de Biosfera"

Data : 12/06/2018

En commemoració del Dia Internacional dels Arxius i del 25è aniversari de la declaració de Menorca com a reserva de biosfera, l’Arxiu General del Consell Insular de Menorca exposa una sèrie de documents pertanyents a l’expedient de la declaració de Menorca com a reserva de biosfera, així com algunes publicacions informatives, divulgatives i didàctiques que s’han anat editant al llarg d’aquests 25 anys.
D’entre la documentació original, hi podem trobar el discurs del llavors president del Consell Insular, Joan Huguet i Rotger, a la seu de la UNESCO a París, el 8 d'octubre de 1993, dia en què es va fer efectiva la declaració.
També s’hi troben les conclusions del Seminari sobre Desenvolupament i Conservació de la Natura, realitzat al Llatzeret el 30 de setembre de 1989, punt de partida de la declaració.
D’altra banda, hi ha la moció del president del CIM per a la declaració de Menorca com a reserva de biosfera, el 27 de juliol de 1992. D’entre les adhesions a la candidatura, s’han triat la del Congrés dels Diputats i la de Greenpeace, entre d’altres.
Finalment, es poden veure fotografies de l’acte d’entrega del títol «Reserva de Biosfera de Menorca», que tingué lloc el 12 de maig de 1994, a la Sala Augusta de Maó, així com el propi títol.
Amb aquesta exposició, l’Arxiu General del Consell vol retre homenatge a un fet històric tan significatiu com aquest per a la nostra illa.
La mostra està ubicada a l’entrada del Consell Insular i hi romandrà fins el 25 de juny.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS