Notícies i actualitat

La Fundació per a la preservació de Menorca finança dos projectes del Grup d'Acció Local de Pesca

Data : 21/06/2018

La Fundació per a la Preservació de Menorca, amb el suport de Sunseeker i Blue Marine Foundation, ha decidit col·laborar amb el Grup d'Acció Local de Pesca, pertanyent a l'Associació LEADER, i finançar diversos projectes destinats a la conservació del mitjà marí i la gestió dels residus.

El passat 15 de juny es van signar els convenis de col·laboració pels quals el GALP rebrà 23.151€ per dur a terme diverses activitats.
La primera consistirà en una campanya per a la retirada del mar d'equips de pesca perduts o abandonats i que produeixen la coneguda “pesca fantasma”. En col·laboració amb les Confraries de Pescadors de la Illa, principals impulsors de la iniciativa, i diversos centres de bussejo es procedirà a la localització i retirada d'aquestes xarxes i el seu posterior tractament com a residu.

Des de l'entitat es demana la col·laboració de bussejadors, pescadors recreatius i altres usuaris del mar perquè avisin si localitzen xarxes, palangres o restes d'aquests i així poder procedir a la seva retirada.

D'altra banda es durà a terme una campanya de sensibilització destinada a la reducció d'envasos plàstics d'un sol ús, especialment borses, en els punts de venda de peix fresc de la illa. Per a això es realitzessin diversos vídeos curts que es promocionessin a través de les xarxes socials i es repartiran borses compostables fabricades amb midó de blat de moro.

El Grup d'Acció Local de Pesca vol agrair a la Fundació el suport rebut. Des de l'entitat creiem que la conservació marina és compatible amb l'activitat pesquera professional, sempre que es realitzi amb una visió de sostenibilitat i adequació al concepte Menorca Reserva de Biosfera.

Maó, 21 de juny de 2018.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS