Notícies i actualitat

Aprovada la Norma Territorial Transitòria

Data : 22/12/2014

El Ple del Consell Insular de Menorca ha aprovat avui la Norma Territorial Transitòria. El mateix Pla Territorial Insular, aprovat l'any 2003, preveia la seva revisió després de 10 anys de vigència.

La consellera d'Ordenació del Territori, Marta Vidal, ha explicat que la NTT dóna resposta a les necessitats actuals de Menorca, “la qual cosa afavorirà sens dubte el creixement socioeconòmic, respectant el model territorial propi de l'Illa”.

L'objectiu principal d'aquesta eina és l'adequació del PTI a la nova legislació esdevinguda, dotant de major autonomia als municipis de l'Illa i afavorint el desenvolupament socioeconòmic de Menorca, mantenint el seu model territorial propi i no provocant modificacions dels límits de creixement ni generant major capacitat poblacional.

Alguns dels principals canvis que conté la NTT passa per afavorir el canvi d'ús d'edificacions ja existents en sòl rústic, eliminar tràmits administratius o el reforç dels plans directors sectorials.

En el sector turístic, per exemple, es permetrà ampliar fins a un 50% l'edificació principal i els annexos per a ús turístic, fomentant la viabilitat econòmica d'agroturismes i hotels rurals. També es regula la implantació d'oferta complementària d'allotjament als grans equipaments que clarament contribueixin a la desestacionalització, excepte a zones ANEI i ANIT amb valors ambientals d'ANEI.

Al sector primari, es permet el desenvolupament de noves activitats complementàries amb la finalitat que les explotacions agràries tinguin ingressos addicionals i aconseguir així que el camp menorquí sigui sostenible des del punt de vista econòmic i també ambiental.

Es manté la prohibició de noves residències a sòl rústic, encara que facilitat el canvi d'ús d'edificacions ja existents sempre que compleixin les condicions establertes a la NTT: que siguin anteriors a 1956, a una parcel·la independent a la data d'aprovació inicial de la NTT i que estigui en sòl rústic.

Per obtenir la màxima garantia, la NTT compta amb molts més informes dels estrictament necessaris. De fet, s'ha aprovat amb més de 20 informes, tots ells favorables.

La participació en la seva tramitació ha estat fonamental, tant és així que ja abans de la seva aprovació inicial es va obrir un termini perquè tants col·lectius professionals, oposició, o altres associacions i ciutadans particulars poguessin presentar suggeriments.

Maó, 22 de desembre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS