Notícies i actualitat

La Fundació de Discapacitats s’apropa als estudiants per explicar-los què suposa conviure amb una discapacitat

Data : 17/12/2014

La Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca, en col·laboració amb la Conselleria de Benestar Social i Joventut, s’apropa als estudiants de l’illa perquè coneguin el que suposa conviure amb una discapacitat o una malaltia rara.

Es preveu que aquesta iniciativa de sensibilització s'adreci a més de 300 alumnes de tercer i quart d’ESO i es desenvoluparà durant els mesos de gener i febrer de 2015 com una de les accions que integren el programa de la IV Trobada de Malalties Rares i Discapacitat de Menorca que tornarà a organitzar la Conselleria que dirigeix Aurora Herráiz.  

«Volem que els joves entenguin i aprenguin que el que diferencia una persona amb una discapacitat física o mental d’una altra que no la pateix és la forma en què recorre el camí de la vida, i és que a vegades aquestes persones arriben més lluny per la seva actitud de superació constant i per la seva capacitat d’aprofitar qualsevol oportunitat que se’ls presenta», explica la titular d’aquest departament del Consell Insular de Menorca. 

I per arribar amb més força als més joves, des de la Conselleria s’ha contactat amb un grup heterogeni de representants de la societat —professors, periodistes, joves empresaris, pares i mares o la mateixa consellera de Benestar Social i Joventut i els seus directors insulars—, perquè puguin explicar el dia a dia d’una persona amb una discapacitat. Són el grup de voluntaris sensibilitzadors a les aules.

Per poder dur a terme aquesta tasca, el grup de voluntaris ha rebut avui una jornada de formació sobre tot el món que envolta les persones amb discapacitat, a càrrec de la treballadora de la Fundació per a Persones amb Discapacitat Àngels Andreu, a les instal·lacions de l’edifici Carlos Mir.

Després que els joves hagin rebut la jornada de sensibilització per part d’aquest grup de voluntaris, els estudiants podran participar en un concurs l’objectiu del qual és conscienciar també la resta de la joventut d’aquesta situació a través de les xarxes socials.

«Una persona pot néixer amb una discapacitat, però també la pot tenir en un moment determinat de la seva vida. Viure i conviure amb una persona amb discapacitat suposa, sense cap dubte, una oportunitat per créixer com a persones si som capaços d’obrir-nos a ells i aprendre de la seva força i de les seves ganes de viure», resumeix Aurora Herráiz.

Maó, 17 de desembre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS