Notícies i actualitat

Presentació de la memòria anual del Servei Coordinador de Drogodependències

Data : 20/06/2018

La Consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, acompanyada per la Directora Insular, Bàrbara Torrent, i la cap del Servei de Drogues, Assumpta Monell, han presentat avui la memòria anual del Servei Coordinador de Drogodependències del 2017.

El nombre total de persones ateses pel servei coordinador ha passat de 565 persones al 2016 a 583 persones el 2018. D’aquestes persones, 412 han rebut tractament, 126 han estat famílies que han participat en els programes i 45 persones han estat ateses en sessions informatives.

Així com ha explicat Cabrisas, el model d’atenció del servei es basa en un enfocament biopsicosocial en el que el centre és la persona i la família té un paper important en la recuperació dels pacients. Cabrisas ha volgut destacar la importància de la família com a peça clau per a l’acompanyament i suport als pacients en la superació del tractament.

La demanda del tractament més sol·licitat és el de l’alcohol (28,7%), seguit de la cocaïna i amfetamina (19,60%) i del cànnabis (14,37%). Per primera vegada també s’ha mesurat el nombre de tractaments combinats per alcohol i cocaïna (13,47%) coincidint amb un dels perfils d’usuaris que van més per primera vegada a demanar ajuda al servei.

El tractament de cànnabis es dóna majoritàriament entre els joves menors de 18 anys i els tractaments per psicoestimulants (cocaïna i amfetamina), alcohol i opiacis es dóna entre adults d’entre 31 i 50 anys. Destacar també que el 35% dels pacients venen per iniciativa pròpia mentre un 27% ho fan per pressió familiar o acompanyats d’amics, i un 9% són derivacions d’altres serveis.

Monell ha posat l’èmfasi en la necessitat de seguir apostant per la prevenció com a eina indispensable en el camp de les drogodependències. En aquest sentit, des del Servei Coordinador de Drogodependències s’ofereixen tallers i programes que s’imparteixen als centres escolars de Menorca.

Entre els tallers on hi han participat més alumnes es troben el taller d’alcohol, amb un total de 900 alumnes, en segon lloc el taller de Cànnabis i els seus derivats, amb 824 alumnes, i finalment el taller sobre addiccions als dispositius tecnològics, amb 720 participants.Campanya ‘Millor sense alcohol’

Un any més, la conselleria de Benestar Social i Família, llança la campanya “Millor sense alcohol”. La campanya comença per les festes de Sant Joan i es perllongarà fins a final d’estiu i va dirigida a joves entre 12 i 18 anys.

Maó, 20 de juny de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS