Notícies i actualitat

El Consell Insular presenta el Protocol davant les violències sexistes i sexuals a les festes patronals de Menorca

Data : 19/06/2018

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i la consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, han presentat aquest matí el Protocol davant les violències sexistes i sexuals a les festes patronals de Menorca acompanyades per representants de la Creu Roja i dels diferents ajuntaments municipals.

Aquest protocol, que ha posat en marxa per primera vegada el Consell Insular, neix de la necessitat de conscienciar, sensibilitzar i donar resposta a les agressions que es donen durant les festes patronals. El lema escollit és “En formes part” i pretén ser un eslògan inclusiu que ens faci a tots corresponsables en la lluita contra aquestes agressions i fer-nos part activa de la resposta social de tolerància zero davant d’aquesta problemàtica social.

Com ha explicat la Presidenta del Consell, Susana Mora, “estem davant un canvi social que està ajudant a potenciar l’apoderament de les dones en la lluita cap a la igualtat de gènere fet que ajuda a visualitzar de cada vegada més les agressions sexistes cap a les dones. Com a administració pública no podem girar l’esquena a aquesta situació i hem de posar a l’abast de la ciutadania eines, com aquesta, que intentin minvar aquesta xacra social”.

La consellera de Benestar Social, Maria Cabrisas, ha afegit que ”es tracta d’un document inicial i s’haurà de revisar i millorar anualment per anar ajustant el protocol a les necessitats que vagin sorgint. Amb aquesta actuació, el departament de Benestar Social vol fer un pas endavant i recordar que la prevenció és la nostra principal eina per intentar acabar amb la violència sexual cap a les dones”.

El pla d’actuació del protocol consisteix en:

- Accions informatives a cada municipi: Ruta insular amb la unitat mòbil i l’educadora del Pacte contra les violències masclistes de l’IBDona pels municipis de Menorca per presentar a la població el Pacte Reacciona i el Protocol de les festes de Menorca 2018. S’oferirà també una activitat teatral amb la companyia Teatre de Xoc a través de la qual es vol donar visibilització i prevenció davant les actituds masclistes que es donen en els contextos festius.

- Campanya visual a l’espai públic i a les xarxes socials: Accions comunicatives i informatives durant els mesos previs a les festes i també durant les celebracions. S’han elaborat materials gràfics i audiovisuals a través de la campanya “En formes part”. Per aquesta campanya s’han creat cartells, tríptics, adhesius, vídeos...

- Activitats i tallers amb diferents col·lectius de Menorca: Convidar i implicar amb la realització d’activitats i tallers comunitaris als diferents col·lectius perquè participin en la campanya i les activitats prèvies a les festes. També es realitzaran tallers en els instituts inclosos en el Programa Salut Jove i Cultura del Consell Insular de Menorca, taules rodones, jornades de treball i col·loquis amb la ciutadania.

- Activitats formatives per a professionals: Jornades per a les administracions locals i els agents actius del protocol que pretenen donar eines i coneixements bàsics a Policia Local, Protecció Civil i Creu Roja per saber com actuar i donar resposta en cas d’agressió.


Maó, 18 de juny del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Portada tríptic
Trítip
Imatges relacionades
Foto 1
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS