Notícies i actualitat

El Govern destina 262.427 euros al Consell Insular de Menorca per a l'atenció social integral a les víctimes de violència de gènere i als seus fills

Data : 12/12/2014

La directora de l’Institut Balear de la Dona (IBD), Isabel Llinàs, i el president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, han signat avui dos convenis per valor de 262.427 euros que l’IBD dedicarà a millorar i garantir l’assistència social integral a les dones víctimes de violència de gènere, i l’atenció psicosocial als seus fills. A l’acte també hi ha estat present la consellera executiva de Benestar Social i Joventut del Consell Insular de Menorca, Aurora Herráiz.

Mitjançant el primer conveni, l’IBD aportarà 234.337,64 euros per donar continuïtat a la gestió i el manteniment de la funcionalitat operativa del Centre d’Informació de la Dona, així com d’una llar d’acollida per a dones víctimes de violència de gènere.

Aquest acord, que es renova anualment, assegura, entre altres qüestions, el manteniment de la casa d’acollida per a dones víctimes de violència de gènere. Aquest habitatge va atendre 8 dones l’any 2012, mentre que el 2013 la xifra es va incrementar fins les 14 dones. La infraestructura serveix per recuperar físicament, psíquicament i emocionalment les víctimes de violència de gènere, a més de proporcionar-los protecció. Els professionals que hi treballen ofereixen a les dones tots els instruments necessaris perquè puguin refer la seva vida.

El conveni també garanteix el suport social i educatiu a la unitat familiar, la difusió de les ofertes per a la formació i la inserció laborals, o la gestió del Centre d’Informació de la Dona. Aquest Centre ofereix diversos serveis, com ara la informació sobre les prestacions socials existents, els drets de les víctimes, i l’orientació jurídica, social i psicològica en casos de violència domèstica i agressió sexual, en col·laboració amb els serveis socials d’atenció primària, o la difusió de l’oferta normativa, laboral, cultural i esportiva que pugui ser d’interès per a les dones. La demanda al voltant d’aquest centre ha crescut per damunt del 90% al darrer any, ja que al 2012 varen ser ateses 128 dones, i al 2013 varen ser 244 les dones que es varen beneficiar de les seves prestacions. A més, les dones víctimes de violència de gènere a Menorca disposaran de l’assistència gratuïta d’un advocat d’ofici, després de deu anys sense tenir-ne.

Aquest primer conveni, entre altres coses, també preveu que el Consell Insular de Menorca faciliti suport administratiu per condicionar els pisos que aporti l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) dirigits a aquest fi (enguany ja n’hi ha destinat un), i també a la dona que n’obtingui un, perquè dugui a terme totes les gestions necessàries.

D’altra banda, Isabel Llinàs i Santiago Tadeo han signat també avui un altre acord, per valor de 28.090 euros, amb la finalitat de garantir l’atenció psicosocial als fills de dones víctimes de violència de gènere que es troben als pisos d’acollida de Menorca.

Entre les accions que s’inclouen en aquest programa destaquen l’atenció especialitzada als menors que viuen amb dones que han patit maltractaments i el treball en la prevenció de la violència per evitar el model de relació violenta que els infants han viscut.L’atenció psicosocial treballa aspectes com ara la relació paternofilial, l’impuls de noves respostes davant situacions violentes o el reconeixement de situacions d’abús com a primer pas per evitar-les.

La directora de l’Institut Balear de l’IBD, Isabel Llinàs, ha agraït la col·laboració prestada pel Consell Insular de Menorca, i ha destacat que “feia deu anys que les dones víctimes de violència de gènere a Menorca no tenien dret a rebre assistència jurídica específica quan interposaven una denúncia”, per la qual cosa considera que aquests convenis “suposen un gran pas en la lluita contra aquesta xacra”. En opinió del president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, “és de justícia social que aquestes dones comptin amb aquest servei”, i ha expressat el seu agraïment “per la col·laboració del Govern en la lluita contra la violència de gènere, fins i tot en els moments econòmics més complicats”, ha indicat.Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS