Notícies i actualitat

Novetats al programa d'oci alternatiu per a joves de Menorca

Data : 12/12/2014

El mes de novembre passat va començar la sisena edició del programa juvenil AlternaNits, una iniciativa promoguda pel Consell Insular de Menorca, cofinançada amb fons del Pla nacional sobre drogues (PNSD) i amb la col·laboració de l'Injove i els vuit ajuntaments de l'illa. Així ho han explicat avui la consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz; la directora insular de Joventut, Cristina Fernández, i la directora de l'Injove, Mandi Seguí.

L'objectiu d'aquest programa és oferir una alternativa d'oci saludable als joves per als caps de setmana i d'aquesta manera prevenir, en darrer terme, hàbits i/o conductes que puguin derivar en el consum de substàncies tòxiques.

Dins del programa AlternaNits es duen a terme tallers itinerants que es desenvolupen als municipis que ho sol·liciten, activitats monotemàtiques (weekends) i activitats d'àmbit insular que es realitzen una sola vegada amb la participació de joves de tota l'illa.

Les activitats, totes gratuïtes, que es duen a terme són:

Tallers itinerants
Cuina per a joves
Perruqueria i maquillatge
Comunicació afectiva
Costura creativa
Orientació laboral i acadèmica
Circ (NOU)
Magic (NOU)
Capoeira (NOU)
Taller de bicicletes (NOU)
Guitarra (NOU)
Graffiti (NOU)
Rappel (NOU)
DJ (NOU)
Glosat (NOU)
Zumba (NOU)
Bateria (NOU)

Activitats d'àmbit insular
Concurtsmetratge
Festival Menorca Jove
Torneig FIFA PlayStation (NOU), as Mercadal
Skate (NOU) (x2), as Mercadal i a Alaior
Ruta de senderisme (NOU)
Rol i fantasia (NOU)
Ruta a cavall (NOU) (x2), a Sant Lluís i es Mercadal

Activitats monotemàtiques
De viatge per Àsia (NOU) (x2)
English Weekend
Camp d'Aventura

El programa AlternaNits amplia les seves col·laboracions amb altres programes i departaments, com la Xarxa Menors sense Alcohol, el programa Salut Jove, el Fons Menorquí de Cooperació i la Xarxa de Biblioteques de Menorca.

El programa AlternaNits compta amb un pressupost de 48.300 euros i és possible gràcies al finançament de la Delegació del Govern per al Pla nacional sobre drogues del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i el Departament de Benestar Social i Joventut del Consell Insular de Menorca, els quals aporten 33.810 euros i 14.490 euros, respectivament. Cal remarcar que el programa AlternaNits no seria possible sense la col·laboració de l'Injove i de tots els ajuntaments de l'illa de Menorca, així com de nombroses entitats cíviques que d'una manera o altra hi participen.

Pel que fa a l'edició anterior, el pressupost havia estat de 47.526 €, amb una aportació de 33.268 € i 14.258 € per part de l'Estat espanyol i el CIM, respectivament. Així, el pressupost de l'edició actual ha augmentat un 1,63 %.

La consellera Herráiz ha fet una crida perquè els pares i mares també visitin la web d'Injove (www.injovemenorca.com) o la d'AlternaNits (www.alternanits.com) “perquè és important que coneguin les possibilitats d'oci que tenen els joves al seu abast”.

Per la seva part, la directora Cristina Fernández ha explicat que, en el taller sobre la prevenció dels riscos existents en el temps d'oci dels joves organitzat el passat 26 de novembre, el mateix Govern balear va valorar de forma positiva el programa AlternaNits. Es més, aquesta administració ha convidat la directora Mandi Seguí que n'expliqui més detalls.

Més informació a www.injovemenorca.comMaó, 12 de desembre de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS