Notícies i actualitat

El conseller d'Administracions Públiques signa amb el president del Consell de Menorca i el batle de Ciutadella el conveni de col·laboració per a la redacció del Pla d'Autoprotecció de les Festes de Sant Joan

Data : 11/12/2014

El Govern de les Illes Balears, a través de la Conselleria d'Administracions Públiques, el Consell Insular de Menorca i l'Ajuntament de Ciutadella han donat avui un nou pas en l'elaboració del Pla d'Autoprotecció de les Festes de Sant Joan de Ciutadella amb la signatura del conveni de col·laboració entre les tres administracions per a l'assessorament en la redacció d'aquest pla.

El conseller d'Administracions Públiques, Juan Manuel Lafuente; el president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, i el batle de Ciutadella, Ramón Sampol, han signat el conveni pel qual la Conselleria aportarà els coneixements tècnics en matèria d'emergències per a la seva elaboració i implementació. Així, els tècnics de la Unitat Operativa d'Emergències de Menorca assessoraran els responsables de les institucions insular i municipal, respectivament, sobre l'adopció de les mesures preventives pertinents que han d'incloure's en el Pla d'Autoprotecció de les Festes de Sant Joan, així com es dotarà dels mitjans necessaris, tant humans com materials, per garantir-ne el compliment.

Per la seva part, el Consell de Menorca col·laborarà en la identificació dels possibles riscos que poden donar-se en la celebració de les festes de Sant Joan i a definir una línia d'actuació per millorar la seguretat i reduir les dificultats que pogués haver-hi en el cas d'haver d'actuar davant una emergència.

Finalment, i en virtut del conveni signat, el Consistori de Ciutadella serà l'encarregat de redactar el Pla d'Autoprotecció, tenint en compte totes les recomanacions tècniques efectuades tant pels responsables de la Conselleria d'Administracions Públiques com del Consell Insular.

El conveni, que no comporta aportacions pressupostàries addicionals per cap de les parts, recull la creació d'una comissió de seguiment per dur a terme la vigilància, el seguiment i la coordinació de les competències i funcions que cada part assumeixi. 

La comissió s'haurà de reunir, com a mínim, amb una periodicitat trimestral i serà convocada sempre que ho sol·liciti una de les parts signatàries del conveni de col·laboració. De fet, el conseller Juan Manuel Lafuente ha sol·licitat que es reuneixi ja per primera vegada el proper mes de gener. Igualment, el conseller ha destacat que la redacció d'aquest pla d'autoprotecció és pionera en la comunitat balear i que es tracta d'una iniciativa que es pot extrapolar a altres casos amb grans aglomeracions de gent.

Cal recordar que la signatura d'aquest conveni va ser autoritzada pel Consell de Govern del passat dia 28 de novembre, si bé ja havia estat prèviament anunciada el passat mes d'octubre en el transcurs d'una reunió mantinguda també a l'Ajuntament de Ciutadella.

Per la seva part, el president del Consell Insular ha destacat la col·laboració administrativa que suposa aquesta iniciativa i que l'objectiu final és minimitzar al màxim els possibles riscos i augmentar la seguretat. El batle Ramón Sampol ha agraït l'ajuda que presten tant l'administració autonòmica com insular en aquesta qüestió. El conseller de Cooperació, Esports i Habitatge, Juanjo Pons, i la regidora Esperança Juaneda també han estat presents en aquesta roda.

Maó, 11 de desembre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS