Notícies i actualitat

El nou accés d’embarcament del passatge del port de Son Blanc entra demà en servei

Data : 14/06/2018

El conseller Pons, la presidenta del Consell, Susana Mora, i la batllessa de Ciutadella Joana Gomila, han visitat una infraestructura, en la qual s’han invertit 1,7 milions
El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons; la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i la batllessa de Ciutadella, Joana Gomila, han visitat avui el nou accés d’embarcament del passatge del port de Son Blanc de Ciutadella, que estarà en servei demà mateix.

A la visita hi han participat també representants empresarials de Menorca, els responsables de les obres i membres de Ports IB, entre d’altres. “Complim el compromís adquirit avui visitam el nou accés d’embarcament i desembarcament del passatge al port de Son Blanc, les obres del qual estan ja concloses, així com haviem previst, abans de les festes de Sant Joan i de l’ inici de la temporada d’estiu”, ha afirmat el conseller.

El conseller ha explicat que s’ha realitzat una inversió d’ 1,7 milions d’euros en la millora d’aquesta infraestructura. “L’obra realitzada ens permet tenir ara una infraestructura en millors condicions, més segura, confortable i agradable per al passatge”, ha afirmat el conseller.

El passadís d’embarcament ha experimentat un canvi molt important amb les següents actuacions:
-S’han eliminats aquells elements en mal estat
-Tota la infraestructura s’ha protegit en la seva part exterior per un malla metàl·lica que protegeix de les inclemències meteorològiques
-El recorregut inclou, en la seva part recta, una cinta mecànica per a la comoditat dels passatgers
-la il·luminació i les fotografies col·locades al llarg del recorregut suposen una millora estètica molt important que ajuden a fer més curt el recorregut que abans es feia llarg i monòton. Les fotografies, d’autors menorquins, regalen al passatger que arriba un tast molt atractiu del què trobarà a l’illa.

Tot el passadís d’embarcament és ara una infraestructura homogènia tant en la seva estructura com en el disseny i acabats, cosa que abans no era així.

El conseller ha recordat que al port de Son Blanc, a més de l’accés del passatge, hi ha altres actuacions previstes que suposen una inversió global de 7,5 milions d’euros.

Tant el conseller com la presidenta del Consell de Menorca i la batllessa de Ciutadella han posat en valor la important inversió que s’està realitzant en els ports de Ciutadella, que en el conjunt del port interior i l’exterior supera els 10 milions d’euros.

Marc Pons ha detallat les obres fetes i previstes al port exterior:
-L’adequació dels accessos del passatge que demà entra en servei (1,7 milions d’euros)

-S’està construint en taller en aquests moments una rampa-passarel·la (750.000 euros) per facilitar els embarcaments i desembarcaments als passatgers en el mateix moll oest; està previst que la seva posada en servei es produeixi el proper mes de setembre.

-Estan adequats els accessos rodats al port. (50.000 euros)

-Inici d’obres moll sud el mes d’octubre (196.000 euros). El projecte ja està adjudicat.

-Està previst també executar un projecte de reforma de la terminal, amb una inversió de 3,5 milions d’euros.


El conseller ha recordat també que en el port interior s’inverteixen 2,7 milions d’euros en el pla integral de millora, inversió que se suma al milió que va costar la reparació d’urgència per l’esfondrament d’una part del moll.

Festes de Sant Joan, campanya de conscienciació
Durant la visita, la batlessa de Ciutadella i el conseller han anunciat també la implicació de Ports IB en la difusió de la campanya de conscienciació per viure amb seguretat i seny les festes de Sant Joan.
Ports IB distribuirà cartells als ports (tant als de Menorca com als d’Alcúdia i Barcelona) i també reforça els equips de neteja i seguretat als ports de Ciutadella durant els dies de festa.Conveni de preservació del patrimoni subaquàtic portuari de Menorca
Finalment, en acabar la visita, el conseller Marc Pons i la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, han signat un conveni de col·laboració que té com a objectiu la recuperació i protecció del patrimoni portuari, que inclou el subaquàtic.
Aquest conveni permetrà al Consell i a Ports IB parts col·llaborar en la protecció del patrimoni portuari de Menorca amb el desenvolupament de plans de feina conjunts que possibilitin la localització, la identificació i l'avaluació dels jaciments arqueològics que es troben davall la mar i accions de protecció. Aquesta identificació i localització dels jaciments prèvia és necessària per poder establir les mesures corresponents de protecció al temps que les estratègies d’intervenció.

En funció d’aquest conveni el Consell de Menorca aportarà els coneixements tècnics i proposarà actuacions a Ports de les Illes Balears, que aportarà la quantia econòmica.
De fet, aquesta col·laboració ja s’ha començat a produïr. Durant les actuacions d’urgència al port interior de Ciutadella es varen trobar restes de ceràmica de diverses èpoques. Ara amb aquest conveni es farà una publicació divulgativa

Aquest esforç conjunt dóna compliment a la Llei 12/1998, de 21 de desembre, del patrimoni històric de les Illes Balears, que inclou també la protecció del patrimoni arqueològic subaquàtic.

Ciutadella, 14 de juny de 2018.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS