Notícies i actualitat

Les benzineres de Menorca col•laboren amb el Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca a la campanya de foment del reciclatge d'oli vegetal emprat

Data : 02/12/2014

ImatgeUn grup de benzineres de Menorca s'han adherit a la campanya que anualment impulsa el Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca per conscienciar la població de la importància de reciclar l'oli vegetal emprat. Així ho ha explicat avui el conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça i president d'aquest ens, Fernando Villalonga, acompanyat pel regidor de Serveis Tècnics de Maó, Mateu Ainsa, i per Maria Jesús Bagur, la representant de l'empresa concessionària d'aquest servei, Ingeni Medi Ambient.

Llistat de benzineres adherides a la campanya:

ES Alaior – c. Balmes, 55 (Alaior)
ES Mitjan Lloc – Carretera Maó - Ciutadella km 72 (Alaior)
ES San Expedito – Camí de Maó km 43,9 (Ciutadella)
ES Vivó – c. Captius de Constantinopla s/n (Ciutadella)
ES Es Mercadal - Carretera Maó - Ciutadella km 23 (Es Mercadal)
ES Aeroport – Aeroport de Menorca (Maó)
ES Maó - Carretera Maó - Ciutadella km 1’5 (Maó)
ES Via Ronda - Av. J.A. Clavé s/n (Maó)

Concretament, la campanya gira en torn al sorteig de 30 € de carburant en cadascuna de les benzineres participants i la mecànica del concurs serà en la següent:

- Vés a una benzinera adherida a la campanya.
- Tira l'oli vegetal emprat dins un envàs tancat al contenidor taronja.
- Emplena la butlleta, que et facilitaran a la benzinera.

Cada dia generem multitud de residus a les nostres cuines. Un tipus d'aquests residus és l'oli vegetal emprat, que mal gestionat pot arribar a ocasionar nombrosos problemes.

Els olis no es dissolen a l’aigua i formen pel•lícules impermeables que impedeixen el pas d’oxigen, d'aquesta manera si l'aboquem per l'escurador es poden provocar embussaments a les canonades de ca nostra, juntament amb greus problemes a les depuradores municipals. A més, a la natura, l’abocament d'un litre d'oli pot arribar a contaminar 1000 l d'aigua i s'estima que l'abocament dels olis generats durant un any a tot l'estat espanyol equivaldria al naufragi de dos petroliers.

Com a alternativa a aquesta problemàtica a Menorca es disposa de la possibilitat de tirar l'oli vegetal emprat als contenidors taronja situats a la via pública o a les deixalleries municipals. Aquest oli es recicla i es transforma en biodièsel.

El biodièsel és un biocombustible ecològic i biodegradable que s’obté a partir de matèries primeres renovables, com els olis vegetals, i que té grans avantatges ecològiques i mediambientals, dintre de les que es troben la reducció del consum de combustibles fòssils i la disminució en un 80 % de les emissions de contaminants. Afortunadament, a dia d'avui el petroli que arriba a Menorca porta incorporat aproximadament un 5% de biodièsel.

Donat que el destí final de l’oli vegetal reciclat és la fabricació de biodièsel, es va sol•licitar la col•laboració de les benzineres de Menorca per tal que què es converteixin en l'escenari del desenvolupament d'aquesta campanya que s'impulsa des del Consorci de Residus i Energia de Menorca i l’empresa Ingeni Medi Ambient, concessionària del servei de recollida i reciclatge de l’oli vegetal emprat a l'Illa.

Aquesta campanya s'inicia avui 2 de desembre i es preveu la seva finalització per al 18 de gener de 2015. Respecte als costos de la campanya dir que aniran a càrrec de l'empresa Ingeni Medi Ambient.

Entre els mesos de gener a novembre d'enguany s'han recollit a Menorca un total de 31.909 quilos -0,34 kg per habitant-, mentre que l'any passat -els 12 mesos- es van recollir 28.268. Per municipis, el de Maó -amb 20 contenidors- és el que més ha obtingut amb 12.051.

Des del Consorci de Residus i Energia de Menorca i Ingeni Medi Ambient, animem a tothom a que d'ara en endavant continuï participant en el reciclatge de l’oli vegetal, pel que podrà emprar qualsevol dels 54 contenidors taronges que es troben repartits a la via pública, per tota l’illa:


Troba el contenidor més proper a ca teva a la web del Consorci www.cremenorca.org o a la web www.ingeni.es


Maó, 2 de desembre de 2014


 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS