Notícies i actualitat

Govern i Ajuntament de Palma signen el conveni que garanteix als ciutadans de Menorca, Eivissa i Formentera descomptes en els autobusos de l'EMT

Data : 12/06/2018

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha signat avui amb el tinent de batle i regidor de Mobilitat i Transports de l’Ajuntament de Palma, Joan Ferrer, en presència de la consellera de Territori i Mobilitat del Consell d’Eivissa, Pepa Marí, i del conseller de Territori i Mobilitat del Consell de Menorca, Miquel Preto, el conveni que permetrà als residents a Menorca, Eivissa i Formentera accedir a descomptes en els seus desplaçaments en autobús urbà de Palma.

Aquest conveni compensa la doble i triple insularitat que tenen els ciutadans d’aquestes Illes en els desplaçaments a Mallorca i a la seva capital, tant per motius personals com, moltes vegades, obligats per qüestions administratives, de salut o per estudiar.

Amb la signatura d’aquest conveni, es corregeix la dificultat que tenien els ciutadans d’aquestes illes que, a partir d’ara, podran beneficiar-se dels mateixos drets que els residents a Palma. La Llei de capitalitat estableix l’obligació de garantir les mateixes condicions als residents a Eivissa, Formentera i Menorca en els seus desplaçaments d’accés a la capital des del port i l’aeroport, i equipara els drets dels estudiants d’aquestes illes en tots els seus desplaçaments als de Mallorca.

El conveni que avui s'ha signat amb l’Ajuntament de Palma entra en vigor de manera immediata.

El Govern de les Illes Balears, a través de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, és qui assumeix el cost de l’aplicació d’aquests descomptes i aportarà 50.000 euros anuals per sufragar-los.

En funció d’aquest conveni, els ciutadans de Menorca, Eivissa i Formentera tindran una targeta específica que podran sol·licitar a cada consell insular i que els permetrà accedir a aquests descomptes.

Aquest acord institucional implica dos tipus de beneficis:

1. Un de general per a tots els ciutadans de Menorca, Eivissa i Formentera:

Podran emprar la línia 1 (aeroport) amb les mateixes condicions que els ciutadans de Palma.

Això suposa passar de pagar els 5 euros actuals en els desplaçaments amb origen i destinació a l'aeroport a pagar únicament 1 euro, el mateix preu que té aquest recorregut per als residents de Palma.

El preu dels trasllats des de Palma al port és el mateix que els desplaçaments dins la ciutat. Això suposa que el preu del bitllet senzill d'1,50 euros del trajecte al port serà ara de 80 cèntims.

2. Un benefici major per als estudiants. Els estudiants podran tenir targeta amb el perfil d’estudiant en les mateixes condicions que els de Palma. Aquesta actuació afecta els universitaris i estudiants de formació professional.

En aquest cas, els estudiants passaran de pagar els 5 euros actuals en la línia 1 (aeroport-port) a 67 cèntims

Per a la resta de la xarxa (inclòs el port de Palma) passen de pagar el preu del bitllet senzill d'1,50 euros (o d'1,15 euros si ja tenien targeta ciutadana de no resident) a 45 cèntims.

De la mateixa manera, com els residents a Palma, tenen dret a gaudir de transbordament gratuït dins els 90 minuts següents al primer embarcament.

L’empresa de transports de Palma emetrà una factura sobre el cost d’aquests descomptes i el Govern l’abonarà i pagarà la diferència entre el preu fixat per al no resident i el de resident

D'altra banda, cal destacar que la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat està immersa en el procés d’integració amb l’EMT. Està previst que la targeta de l’EMT es pugui emprar en el metro com a primera part d’aquesta integració.

En una segona fase, ja el 2019, es podrà emprar la targeta TIB a tota la xarxa de Palma.

Per tant, quan es faci efectiva aquesta integració (primer el metro i llavors tota la xarxa) els estudiants de les altres llles també podran beneficiar-se del metro i emprar la targeta amb el seu perfil d’estudiant. És a dir, al preu de 45 cèntims.

En la pràctica, la línia del metro serà una línia més de la xarxa de transport públic de Palma que els estudiants de Menorca, Eivissa i Formentera podran emprar igual que la resta.Palma, 12 de juny de 2018.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS