Notícies i actualitat

Aprovada la iniciativa del traspàs de funcions i serveis del Llatzeret des del Govern al Consell Insular

Data : 03/12/2014

ImatgeAvui ha tingut lloc la reunió de la Comissió Mixta de Transferències Govern – Consells Insulars per al traspàs de funcions i serveis del Llatzeret de Maó.
 
Durant la trobada s’ha debatut i pres en consideració la iniciativa, en forma de text articulat, de traspàs al Consell Insular de Menorca de les funcions i els serveis que exerceix l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears corresponents al Centre de Formació del Llatzeret de Maó. S’ha aprovat aquesta iniciativa com a text articulat preliminar i se n’ha ordenat el trasllat a la secció insular de Menorca.
 
Per tant es tracta d’un pas més en el procés de tramitació per transferir la titularitat del Llatzeret de Maó al Consell Insular de Menorca. En la reunió d’avui s’ha pres en consideració la iniciativa i es fa com a text articulat, la qual cosa permet aplicar el procediment simplificat previst en el reglament i avançar més ràpidament en la seva tramitació.
 
Entre els punts de l’ordre del dia s’ha constituït, amb la proposta prèvia dels membres que han d’integrar per part del Govern de les Illes Balears i de cada consell insular, la ponència que redactarà el text articulat definitiu un cop tramitada la iniciativa en el si de la secció insular de Menorca l’elecció dels vocals, titulars i suplents, també han estat nomenats en el si de la reunió.
 
La sessió s’ha fet mitjançant videoconferència a la seu de la Vicepresidència i Conselleria de Presidència amb els consells insulars de Menorca, Eivissa i Formentera, i hi han participat els membres que integren la Comissió Mixta.
 
Per part del Govern hi han estat presents el conseller d’Hisenda i Pressuposts, José Vicente Marí Bosó; la consellera d’Educació, Cultura i Universitats, M. Núria Riera; la consellera de Família i Serveis Socials, Sandra Fernández; el secretari general de la Conselleria de Turisme i Esports, Joaquín Legaza; el director general de Funció Pública, Administracions Públiques i Qualitat dels Serveis, Antoni Mesquida; la directora general d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, Isabel Cerdà, i el director general de Relacions Institucionals i Acció Exterior, César Pacheco.

 
Per videoconferència hi han intervingut el president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, i la vicepresidenta del Consell menorquí, Pilar Pons.
 
Cal recordar que el Reial decret amb el qual es traspassa la titularitat del Llatzeret de Maó a la Comunitat Autònoma va ser aprovat pel Consell de Ministres el passat 1 d’agost.
 
El traspàs d’aquest immoble, declarat bé d’interès cultural el 1993, inclou un immoble construït de 9.903 m2 sobre una parcel·la de 65.832 m2 i una altra parcel·la de 50.994 m2, a més de diverses embarcacions i maquinària de manteniment del recinte.

El president Tadeo ha destacat que “es tracta d'un fet històric que dona compliment a una antiga reivindicació de Menorca”.


Maó, 3 de desembre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS