Notícies i actualitat

El Consell debat amb administracions i entitats socials com fer front al fenomen creixent dels joves amb problemes de conducta

Data : 28/11/2014

El fenomen creixent de joves amb problemes de conducta ha motivat que la Conselleria de Benestar Social i Joventut del Consell Insular de Menorca organitzi avui una jornada per abordar aquesta qüestió amb tècnics de les diferents administracions i representants d'entitats socials que fan feina en aquest tema.

«El fet que s'hagin reunit avui a la sala de plens del Consell Insular més de seixanta persones per escoltar i debatre estratègies per afrontar aquesta realitat sociològica demostra la importància i la necessitat d'aquesta iniciativa», explica la consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz.

Aquesta trobada, coordinada per la directora insular d'Atenció a la Dona, Família, Drogodependència, Joventut i Immigració, Cristina Fernández, ha comptat amb la presència de representants dels serveis socials insulars i municipals, dels policies tutors, de Pediatria, de Treball Social i de Salut Mental de l'IB-Salut, dels equips d'orientació i psicopedagogia d'Educació, del Servei de Reforma de Menors, de Fiscalia i Equip Psicosocial dels jutjats, del Servei Insular de Família i Drogodependències, de Projecte Home, de Càritas, de Creu Roja i d'IRES.

Des de la Conselleria de Benestar Social i Joventut s'ha detectat l'existència de casos de menors adolescents amb greus problemes de conducta, circumstància que ha motivat la posada en comú d'aquesta problemàtica entre els diferents organismes i entitats socials per coordinar estratègies.

Si la societat canvia, és normal que també ho facin els nostres joves. Per aquest motiu cal una nova resposta. Entre les conclusions que s'han exposat, destaquen la de coordinar-se i treballar en xarxa o la d'aplicar formació específica als tècnics.

Però no només s'ha de treballar des de les administracions o entitats socials, sinó que encara és més important poder fer una feina preventiva amb les mateixes famílies, perquè aprenguin a afrontar les noves formes d'actuar i relacionar-se dels seus fills, així com a emprar els recursos psicològics que tenen al seu abast com a pares i mares.

El president del Consell Insular, Santiago Tadeo; la directora general de Família i Menors de la Conselleria de Família i Serveis Socials, Apol·lònia Socías; la delegada de la Conselleria d'Educació a Menorca, Maite Torrent, així com diferents regidors dels ajuntaments de Menorca, també han estat presents a la presentació de les conclusions.

De fet, aquesta setmana la Direcció General de Salut Pública i Consum de la Conselleria de Salut del Govern balear havia organitzat, amb la col·laboració de la Conselleria de Benestar Social i Joventut, un taller formatiu per millorar el treball en xarxa dirigit a la prevenció dels riscos existents en el temps d'oci dels joves.

«La salut física i psíquica dels nostres joves i la seva realitat social ens preocupa i ens ocupa, perquè ells són part de la societat actual i protagonistes de la del futur», conclou la consellera Aurora Herráiz.

Maó, 28 de novembre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS