Notícies i actualitat

Govern i Consell consensuen estratègies per prevenir el consum d'alcohol i altres drogues en l'oci juvenil

Data : 26/11/2014

La Direcció General de Salut Pública i Consum de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears ha organitzat avui amb la col·laboració del Departament de Benestar Social i Joventut del Consell un taller formatiu per millorar el treball en xarxa dirigit a la prevenció dels riscos existents en el temps d'oci dels joves.

Aquest taller ha estat impartit per tècnics del Pla d'addiccions i drogodependències de les Illes Balears (PADIB), del mateix Consell Insular i per responsables de l'Institut Europeu d'Estudis de Prevenció (IREFREA).

Dirigit especialment a tècnics i responsables de les administracions locals en l’àmbit de la joventut i als que tenguin un interès en la prevenció de riscos relacionats amb la vida recreativa dels més joves, l'objectiu del taller era donar suport a l’hora de dissenyar actuacions i planificar la seva implantació mitjançant la identificació de recursos i estratègies a l’abast; la vinculació de les entitats municipals al treball en xarxa, i recordar la importància de la Plataforma per la Qualitat de l’Oci Nocturn a les Illes Balears com a eina facilitadora de la feina.

Aquesta plataforma està liderada per la Direcció General de Salut Pública i Consum ?a través del PADIB? i està integrada per representants de les administracions, dels cossos de seguretat, de la indústria hotelera i de l’oci, així com per entitats socials i portaveus de les associacions.

La jornada d'avui estava distribuïda en cinc blocs: el primer dedicat a les dades de consum de substàncies tòxiques entre la població adolescent i jove; el segon als plans municipals de drogodependències; el tercer a les estratègies preventives i normatives de les administracions locals per poder fer-hi front; el quart a la Plataforma per la Qualitat de l’Oci Nocturn a les Illes Balears i el darrer a la coordinació de les accions.

“La planificació, la coordinació i el treball en xarxa són bàsics per prevenir el consum d'alcohol i altres drogodependències entre els nostres menors, però encara és molt més important que els pares i mares siguem conscients del que impliquen certs hàbits que hem acceptat com a normals, com és el cas del consum d’alcohol pels nostres joves a les festes patronals”.

Dades

Segons dades del Servei Coordinador de Drogodependències del Consell Insular de Menorca, durant l’any 2013 es van atendre un total de 28 casos d’adolescents, dels quals 12 van rebre tractament per primera vegada. De fet, un estudi del Departament de Benestar Social i Joventut a punt de publicar-se ja alerta que el consum d’alcohol i altres drogues té incidència en conductes de risc pel que fa a malalties de transmissió sexual entre els joves.

Maó, 26 de novembre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS