Notícies i actualitat

El pressupost del Consell Insular per a 2015 augmenta un 6 % respecte a enguany

Data : 26/11/2014

El pressupost del Consell Insular per a 2015 arriba als 81,3 milions d'euros, un 6 % més que enguany. Així ho han explicat avui el president d'aquesta administració, Santiago Tadeo; la vicepresidenta i consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, i el seu director insular, Adolfo Vilafranca.

El president Tadeo ha posat damunt la taula dos condicionants bàsics a l'hora de redactar el pressupost: la sentència multimilionària 338, que per al 2015 s'emporta 1,5 milions d'euros, i la nova llei de finançament de consells insulars, els efectes positius de la qual ja es poden comprovar l’any que ve sobre l'economia d'aquesta administració.

El compromís social del pressuposto és clar, perquè el Departament de Benestar Social és el més ben dotat, amb 18,3 milions, la qual cosa suposa el 22,52 % del total dels recursos disponibles.

El president Tadeo ha recordat la reestructuració que el nou equip de govern ha aplicat al Consell Insular. “Hem demostrat que amb menys de la meitat dels directors insulars podem funcionar, que pagam als proveïdors a 30 dies o que els nous recursos dels quals disposam els dedicam a crear economia”.

Gestió eficient dels recursos públics, prioritzar l'àmbit social, potenciar els sectors econòmics de Menorca amb la col·laboració publicoprivada, difondre els valors culturals i de patrimoni sota el paraigua de la marca reserva de biosfera i cooperar amb els ajuntaments són alguns dels objectius d'aquest pressupost, segons ha explicat la vicepresidenta Pilar Pons.

Pel que fa als ajuntaments, cal destacar els 13,1 milions d'euros en repercussió directa, que suposen un increment del 35 % en comparació del 2014. Aquí es comptabilitza el Pla insular de cooperació, amb 2,5 milions d'euros. També és remarcable l'augment en les inversions amb 30 milions.

Com a actuacions destacades, Pilar Pons ha assenyalat, entre d'altres, els 500.000 euros per a inversions amb recursos propis com a nova partida de Presidència, que es reserva per prudència; els 2,3 milions per al programa de Turisme; 993.000 en actuacions relacionades amb formació ocupacional i foment de la innovació; 100.000 euros en millores de les instal·lacions esportives; un augment del 46 % en promoció i creació cultural, que compta amb 650.000 euros per fomentar i difondre la riquesa cultural de l’illa; 200.000 euros en ajudes als desplaçaments dels estudiants fora de Menorca, o 454.000 euros per a la gestió del Llatzeret.

Un altre punt que cal destacar és que l’any 2015 disminueix el deute en un 12,25 % (de 53,6 milions d'euros a 47) i que no es preveu recórrer a nou endeutament.

Per la seva part, el director insular Adolfo Vilafranca ha recordat que el 96,86 % del pressupost prové d'altres administracions. Com a conclusions, destaca el fet que els comptes generals de 2015 reflecteixen una aposta clara per la cooperació amb els municipis, que es destina una tercera part a inversions sense necessitat d'acudir a endeutament o que es dóna rellevància i continuïtat a les accions de suport als sectors productius i econòmics de l'illa.


Maó, 26 de novembre de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS