Notícies i actualitat

Personatges coneguts de Menorca col·laboren en la campanya de conscienciació sobre la importància del reciclatge del Consell

Data : 25/11/2014Personatges coneguts de Menorca participen en la campanya de conscienciació que anualment impulsa la conselleria d'Economia, Medi Ambient i Caça a través del Consorci de Residus Urbans i Energia.

“Per aquesta nova campanya s'ha pensat en emprar la veu i l'imatge de rostres populars de Menorca, compromesos amb la cultura, la societat i l'esport, per tal que el seu exemple ens inviti a sumar-nos al reciclatge, ja que separar per reciclar és una tasca que ens correspon a tota la ciutadania”, ha explicat avui el conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça i president del Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca, Fernando Villalonga.

El passat 2013, a Menorca s'ha arribat a separar per reciclar un 37% del total dels residus generats, “però encara no és suficient, encara ens queda molta feina per fer”, ha recordat Villalonga.

L'horitzó 2020 cada dia està més a prop, i la llei de Residus ens marca com a objectiu la reutilització i reciclatge, de com a mínim, un 50% en pes dels residus domèstics i comercials que generem.

En aquest sentit, s'ha de tenir en compte que quan no es separen els residus per al seu reciclatge, les alternatives a nivell mundial per al seu tractament es limiten, principalment, a la valorització energètica, o bé, al tractament mecànic-biològic, que en qualsevol dels casos, generen uns rebutjos, que acaben en un abocador ocupant un espai del nostre entorn.

“D'aquesta manera l'única eina de la què disposem per millorar aquestes dades és la participació i implicació de cadascun de nosaltres. És per això que una vegada més us demanem la vostra col·laboració en el món del reciclatge”.

Dintre d'aquest marc contextual, des del Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca presentam la nova campanya de comunicació per al 2014, “Jo també recicl. És bo de fer!”, que es desenvoluparà des de demà 26 de novembre de 2014 fins el proper 24 de gener de 2015.

L’import total de la campanya és de 31.175,00 € (sense IVA), que es financia íntegrament amb fons destinats a comunicació dels sistemes integrats de gestió ECOEMBES i ECOVIDRIO.

Els protagonistes de cada municipi són els següents:

MAÓ
· Víctor Pons, president de la Colla d'Amics i Geganters de Lllucmaçanes
· Àngels Camps, vocal de ALBA (Asociación de Mujeres Afectadas de Cáncer de Mama de Menorca)

CIUTADELLA
· Bep Marquès, cantant
· Tita Llorens, nadadora i presidenta de la Menorca Chanel Swimming Association

ALAIOR
· Rafael Quintana, atleta
· Margarita Mercadal, presidenta del Centre Cultural d'Alaior

FERRERIES
· Nito Martí, membre del grup d'animació infantil Pinyeta Pinyol
· Lita López, atleta

SANT LLUÍS
· Lluís Pons Livermore, entrenador personal i campió de Balears de tiro amb fona
· Marga Sintes, presidenta de l'Associació de Comerciants de Sant Lluís

ES MIGJORN
· Lluís Febrer, actor de teatre
· Marga Camps, membre de l'Associació de Comerciants des Migjorn Gran

ES MERCADAL
· Miquel Mariano, xef de Ca n'Aguedet i membre de Fra Roger
· Raül Riudavets, corredor de llarga distància

ES CASTELL
· Beni Cacho, cantant i guitarra del grup Trio Arrels de Menorca
· Mari Llorens, col·laboradora de Radio Es Castell

El president del Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca, acompanyat dels regidors de Maó, Mateu Ainsa; i de Sant Lluís, Pedro Tudurí; així com d'alguns 'personatges' d'aquesta campanya com són Àngels Camps, Tita Llorens, Lluis Pons i Miquel Mariano, ha explicat que la campanya està estructurada en tres accions diferents:

- 1ª acció: Edició de 2.000 sets de bosses per la recollida separada, que es posaran a disposició de la ciutadania a partir del proper mes de desembre.

- 2ª acció: Creació i manteniment d'una pàgina de facebook per al Consorci, mitjançant el qual es farà difusió de la pròpia campanya, així com altres notícies.

- 3ª acció: Divulgació de la campanya
Ràdio: 5 emissores i 600 falques
Premsa escrita: 1 anunci per setmana, amb un total de 9 anuncis
Web: 2 diaris digitals amb 2 banner fixos durant els dos mesos de la campanya.

Finalment, el president ha recordat que la participació ciutadana és peça clau per aconseguir els compromisos mediambientals de Menorca i insta a tota la població a seguir amb l'exemple dels protagonistes d'aquesta campanya.

Maó, 25 de novembre de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS