Notícies i actualitat

El deute, les prospeccions i la connectivitat aèria, principals temes tractats a la conferència de presidents

Data : 24/11/2014

La vicepresidenta del Consell Insular de Menorca, Pilar Pons, ha traslladat avui la preocupació d'aquesta administració davant la situació de la connectivitat aèria especialment en temporada baixa. Així ho ha fet durant la celebració de la VI Conferència de Presidents que ha tingut lloc avui a Palma sota la presidència del cap de l’executiu autonòmic, José Ramón Bauzá.

Igualment ha destacat el fet positiu de que ara es pot anar i tornar al mateix dia a Madrid, la qual cosa facilita els intercanvis amb la capital d'Espanya. Pilar Pons també ha destacat l'anunci del Govern de què el seu deute amb els Consells Insular serà història al final d’aquesta legislatura.

A més de la representant del Consell de Menorca, la reunió ha comptat amb l’assistència dels presidents del Consell de Mallorca, Maria Salom; d’Eivissa, Vicent Serra; i de Formentera, Jaume Ferrer. Per part del Govern de les Illes Balears, també hi han assistit el vicepresident i conseller de Presidència, Antonio Gómez; el conseller d’Hisenda i Pressuposts, José Vicente Marí; el conseller de Turisme i Esports, Jaime Martínez, i el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Gabriel Company.

D’altra banda, i en matèria de connectivitat aèria i marítima, el vicepresident Gómez ha recordat que des del passat mes d’octubre està en marxa l’obligació de servei públic (OSP) de la ruta aèria entre Maó i Madrid després del compromís adoptat pel Ministeri de Foment l’abril d’enguany. Respecte d’això, Gómez ha destacat que amb la nova OSP s’espera que hi hagi una adaptació millor a les necessitats de l’illa ajustant les freqüències a la demanda real i millorant els horaris per afavorir una connectivitat més gran en els vols domèstics.

Pel que fa a les prospeccions petrolíferes, novament s’ha posat de manifest el consens de totes les institucions representades en la Conferència de Presidents quant al rebuig contundent de les prospeccions. En aquest sentit, el vicepresident ha insistit que confia que les prospeccions es paralitzin un cop es conegui l’informe d’impacte ambiental que ha d’emetre el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Maó, 24 de novembre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS