Notícies i actualitat

El Consell i els 8 ajuntaments ofereixen l'APP Menorca Smart

Data : 21/11/2014

El Consell Insular i els vuit ajuntaments de l'Illa posen, a través de Silme, a l'abast dels residents i visitants l'aplicació per a smartphones i tauletes Menorca Smart, una eina amb la qual es pot consultar informació tant turística com de caràcter municipal i insular.

Aquesta App ja està disponible en català i castellà, i en anglès en properes versions (per a Android i Iphone), i és gratuïta. S'ha pogut desenvolupar amb personal propi de SILME.

“L'objectiu que ens hem marcat és facilitar al màxim la informació al ciutadà aprofitant l´ús progressiu de les noves tecnologies per part de la societat, per apropar l'administració al carrer”, explica la consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons.

La informació que aparegui serà actualitzada per les esmentades administracions i serà única per evitar duplicitats. A més incorpora un sistema de geolocalització que permetrà identificar els punts d'interès més propers.

També comptarà amb la versió de la IDE Menorca per a dispositius mòbils i totes les actuals funcionalitats que té com són guia de carrers, cerca de topònims, gestió de capes, a més d'informació dels comerços amb la seva ubicació i foto i mapes municipals.

Respecte la informació turística, aquesta aplicació portarà dades sobre les submarques en que es parcel·len els continguts d'aquest sector (Menorca Natural amb esports i activitats a l'aire lliure; Menorca Cultural amb enllaços sobre la Menorca Talaiòtica, artesania, festes, patrimoni britànic, museístic, religiós, gastronòmic..; Menorca Mediterrànea amb referències de platges; Menorca Slow amb dades sobre cuina, fotografia, turisme rural...

A la secció d'informació insular i municipals, es podran trobar enllaços per realitzar tràmits online, sobre l'agenda d'activitats, notícies, a més de les esmentades guia de comerços, mapes de les poblacions i guies de carrers.

Aquesta eina obre les portes a moltes utilitats, pel que anirà evolucionant en funció de les necessitats individuals de cada ajuntament com també de les necessitats conjuntes que es vagin detectant a mesura que es vagi emprant per part de ciutadans i administracions.

"És una primera passa important, una feina de col·laboració entre administracions en favor de millorar la relació i l'experiència dels ciutadans que esperam pugui evolucionar en positiu", afegeix la consellera Pilar Pons.

Maó, 21 de novembre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS