Notícies i actualitat

Consell i els ajuntaments recuperen l'art d'explicar un conte cada dia als més petits

Data : 24/10/2011
El departament de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca, juntament amb tots els ajuntaments, la xarxa de biblioteques, la xarxa d’escoletes i l’Equip d’Atenció Primerenca ha posat en marxa una iniciativa que té per objectiu reconèixer i generalitzar l’art d’explicar contes als més petits.

Totes les famílies que estiguin interessades en gaudir d’aquesta eina –amb fills escolaritzats o no- es podran adreçar als seus respectius ajuntaments i a les biblioteques. També ho dinamitzaran els centres d’educació infantil, de primer cicle (escoletes) i escoles (2on cicle d’Educació Infantil).

Els objectius d’aquesta iniciativa són fomentar l’hàbit de la lectura en els infants des de ben petits, com a eina que els hi facilitarà l’adquisició de coneixements al llarg de la seva vida, i enfortir els vincles entre les famílies mitjançant la conversa personal amb tranquil·litat.

“Compartir contes amb els nostres infants és una manera excel·lent de transmetre els nostres valors, posar-los al descobert la cultura, d’apropar-nos-hi més, conèixer millor el seu món i enriquir la nostra conversa, creant un espai de diàleg. Per això la lectura i explicar-nos històries ha de ser una part natural de la vida familiar”, explica el psicòleg i responsable de l’Equip d’Atenció Primerenca, Vicenç Arnàiz.  

Explicar o llegir una història és una activitat que afavoreix la relació entre pares i fills, estableix un vincle afectiu al voltant del llibre, ajuda a estimular el plaer d’escoltar, imaginar i crear, a desenvolupar el gust per aprendre i a relacionar el món que envolta l’infant i el seu propi món interior.

Segons Arnàiz, els primers anys de vida són clau en l’adquisició de la competència lingüística i el llenguatge verbal és un vehicle important de comunicació. Mirar i contar contes és fonamental per al desenvolupament emocional i cognitiu dels infants.

Aquesta iniciativa pedagògica que l’administració pública posa a l’abast de les famílies pot servir perquè les famílies recordin o aprenguin en alguns casos la funció de les biblioteques, la figura dels contacontes o com són els contes de l’aula dels seus fills.
 
Altres activitats que s’aniran proposant són fer circular per les cases una maleta amb diferents contes, reglar contes –no només físicament- o simplement intercanviar-se contes. Els nadons també poden participar. De fet, és molt necessari perquè és un manera de estimular els seus processos cognitius.

“Des del Consell Insular som conscients de la importància que tenen per a les famílies aquest tipus d’iniciatives i per açò els hi fem costat”, explica la consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo.

Maó, 22 octubre 2011

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS