Notícies i actualitat

El Consell 'radiografia' el sector marítimo-pesquer com a pas previ per posar en marxa per primera vegada a Menorca un pla de desenvolupament

Data : 19/11/2014

La sala de plens del Consell Insular ha allotjat avui la presentació de dos estudis sobre el sector marítimo-pesquer de la Reserva de Biosfera de Menorca encarregats per la Conselleria d’Economia, Medi Ambient i Caça, en el marc d’una jornada divulgativa presentada pel conseller responsable d’aquesta àrea, Fernando Villalonga.

Aquests estudis formen part del pla de Suport i Promoció del Sector Pesquer de Menorca que va presentar fa pocs mesos l’equip de govern insular i que està dotat amb 136.168 euros.

El Pla compta amb tres línies d'actuació encaminades al suport a les confraries, assessorament al sector en temes de comercialització, formació i diversificació d'activitat, estudi sobre la situació socioeconòmica, millora de la biodiversitat marina i campanya de promoció de productes de pesca.

La jornada d’avui forma part de l’actuació denominada “Protecció Marina i diversificació del sector pesquer en la Reserva de Biosfera de Menorca ” amb un import de 61.477 euros, dels quals el 50% són a càrrec del Consell Insular de Menorcai l'altre 50% a càrrec del Fons Social Europeu, gestionat per la Fundació Biodiversitat, dependent del Ministeri d'Alimentació, Agricultura i Medi ambient.

L'objectiu principal d’aquesta actuació és la millora de la biodiversitat i l'impuls en el desenvolupament d'activitats en el medi marí, el suport a les comunitats pesqueres en la cerca de nous mitjans per reforçar la seva economia i proporcionar fonts d'ingressos alternatives.

En aquest sentit també es vol oferir valor afegit als productes de la pesca, promoure l'ocupació mitjançant el suport a la diversificació o la reestructuració de les zones que s'enfronten a dificultats a causa de l'evolució del sector de la pesca.

A la jornada d’avui s’han pogut escoltar als consultors pesquers, autors dels dos estudis: José Carlos Macias, consultor pesquer (Anàlisi socio-econòmic del sector marítim pesquer a la Reserva de Biosfera de Menorca. Potencialitats i oportunitats de diversificació sostenible) i Javier Marco (Implementació de noves àrees marines protegides a les aigües interiors de la Reserva de Biosfera de Menorca: gestió i recuperació).

Els resultats d’aquests estudis s’han lliurat als representants de les confraries de pescadors de Menorca, presents, entre d’altres persones, a aquesta jornada.

Posteriorment, ha tingut lloc el lliurament de diplomes als participants dels cursos sobre eco-turisme al medi marí a la Reserva de Biosfera de Menorca i sobre tècniques de comercialització i valor afegit als productes de la pesca a la Reserva de Biosfera de Menorca.

“L’objectiu principal d’aquesta jornada i d’aquests estudis en particular és disposar de la informació sobre l’estat real d’aquest sector per després poder elaborar i redactar un pla de desenvolupament, cosa que no s’havia fet mai a Menorca”, explica el conseller Fernando Villalonga.

Maó, 19 de novembre de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS