Notícies i actualitat

200 persones participaran a les VIII jornades sobre educació infantil

Data : 19/11/2014

Aquest divendres capvespre i dissabte matí tindran lloc les "VIII Jornades sobre Famílies i infants d'avui: una nova oportunitat per repensar l'escola", organitzades pel Centre de Professorat de Menorca (CEP) i el Consell Insular de Menorca amb la col·laboració dels professionals de l'Equip d'Atenció Primerenca (EAP).

Es continua així una feina que arriba a la seva vuitena edició però que planteja en el seu títol la necessitat de fer front a les noves situacions que ens trobam a la societat actual, on els infants han de tenir una resposta educativa adequada, tant per part de les famílies com de les escoles i de la societat en el seu conjunt.

Adreçades a professorat d'educació infantil, professionals del treball social i famílies, ja s'han inscrit a les Jornades més de 200 persones. Al llarg d'aquest dos dies s'intentaran analitzar i comprendre les noves realitats culturals i socials, saber com acompanyar les famílies en els processos de canvi des de l'escola i repensar les organitzacions de centre que propiciïn la participació i millor integració de totes les famílies sense exclusions.

La conferència inaugural serà impartida per Miguel Ángel Zabalza, Catedràtic de la Universitat de Santiago de Compostela, sobre "Nuevas culturas de la relación y nuevas famílias". A continuació, Marta Caramés, Pedagoga i Coordinadora del Projecte Paidos de Càritas de Barcelona, parlarà sobre "Educació i pobresa a la primera infància. Capacitats i necessitats de les famílies. Què vol dir acompanyar-les?"

Dissabte es farà una presentació d'experiències i bones pràctiques, i tindrà lloc la darrera conferència, a càrrec de Vicenç Arnaiz, Psicòleg i director de l'EAP, que porta per títol "Família i escola. Educar junts quan l'infant té dues famílies".

Aquestes Jornades, fruit de l’interès del Servei de Formació Contínua de la Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional i del Centre de Professorat de Menorca per donar resposta a les necessitats de docents, famílies i demés persones interessades en l’educació dels infants, han tengut un alt grau de participació per part dels destinataris, la qual cosa demostra l'interès que existeix a Menorca per l'Educació Infantil, i la gran implicació del professorat i famílies, en la seva formació i actualització permanent.

Maó, 19 de novembre de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS