Notícies i actualitat

Telefónica portarà el 2015 fibra òptica al 55% de les llars de Menorca amb una connexió de 100 megues

Data : 18/11/2014

Telefónica invertirà a Menorca 5,5 milions d'euros per portar la fibra òptica fins a les llars i per oferir cobertura mòbil 4G amb l'inici del pla de desplegament de fibra òptica en els municipis de Mao, Ciutadella, Sant Lluís i Es Castell, i la instal·lació de la tecnologia de connexió 4G a les localitats d'Alaior, Ferreries, es Mercadal, Sant Climent, Coves Noves, Cala'n Blanes, Cala en Porter, Cala Blanca, Sant Lluís i Cala Santandria.

Kim Faura, director general de Telefónica, ha presentat avui el projecte en un acte que ha comptat amb la presència de Santiago Tadeo, president del Consell Insular de Menorca. "Amb el desplegament combinat de fibra i internet mòbil d'última generació anem a aconseguir que Menorca sigui una de les illes més ben connectada d'Europa", ha assenyalat Faura.

Per la seva banda, Santiago Tadeo ha destacat que aquest projecte i el que desenvolupa el Consell Insular per connectar les més de 70 seus de diferents administracions existents a l'illa mitjançant fibra òptica són complementaris. També ha agraït a Telefónica el que hagi escollit Menorca per desenvolupar aquest projecte i ha recordat la celebració avui a les 20 hores del Fòrum Telefónica Menorca Noves Tecnologies 2014, que organitza aquesta companyia en col·laboració amb Editorial Menoca.

El desplegament del projecte de Telefónica es desenvoluparà al llarg del 2015 i a final d'aquest any un 55% de la població de Menorca ja disposarà de fibra òptica en el seu domicili mentre que el 90% podrà connectar-se a 4G des del seu smartphone.

  El projecte requereix la creació de al voltant de 50 llocs de treball en tasques d'enginyeria, construcció, instal·lació i comercialització. La inversió prevista, al costat d'aquesta creació de llocs de treball, suposarà un gran impuls econòmic per a l'illa. Els treballs permetran disposar progressivament de cobertura en els diferents municipis, assegurant a més una xarxa que podrà augmentar la velocitat de transmissió a mesura que els serveis i aplicacions ho requereixin, sense haver de realitzar nous treballs.

Menorca, una illa intel·ligent

"La fibra òptica és la millor inversió que podem fer per oferir als nostres clients els millors serveis. Gràcies a la fibra, les llars i empreses seran digitals, i Menorca es convertirà en una illa intel·ligent", ha explicat Kim Faura.

Les aplicacions d'aquesta tecnologia per a particulars i petits negocis són molt variades. Per als particulars, permetrà construir una Llar Digital Avançat, ja que la fibra possibilita la navegació per Internet a alta velocitat i amb amples de banda estables. Amb això, l'intercanvi d'arxius és deu vegades més ràpid i segur que amb l'ADSL. A més, també millora la recepció de la televisió digital perfeccionant la qualitat de continguts d'alta definició, cada vegada més demandats.

Dos dels elements diferencials d'aquesta tecnologia són la seva major velocitat de pujada (que permet fomentar l'ús dels serveis d'emmagatzematge en el núvol) i els millors temps de resposta, de manera que s'aconsegueix la millor experiència de jocs en línia.

En l'àmbit empresarial, la videoconferència i l'emmagatzematge en xarxa, són dues aplicacions clau que aprofitessin la nova xarxa de Telefónica. Els autònoms i pimes menorquines podran treure el màxim partit als avantatges que ofereixen els serveis Cloud.
 
Maó, 18 de novembre de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS