Notícies i actualitat

El Consell estén als centres educatius la seva campanya de conscienciació de respecte al ciclista

Data : 15/11/2014

El Govern balear farà arribar als centres educatius públics i concertats de tot Menorca un total d'11.000 tríptics explicatius de la campanya de conscienciació per reforçar la seguretat dels ciclistes a les carreteres de Menorca que impulsen el Consell Insular, la Federació Balear de Ciclisme i les entitats ciclistes de l'illa.

La delegada de la Conselleria d'Educació a Menorca, Maite Torrent, ha recollit de mans del conseller de Cooperació, Esports i Habitatge, Juanjo Pons, els citats tríptics explicatius amb una sèrie de recomanacions de seguretat a l'hora de circular per carretera, tant per a conductors com per a ciclistes.

Aquesta campanya és una més de les iniciatives que surten d'una comissió de seguiment encarregada de vetllar per la seguretat dels ciclistes i de la qual formen part la Guàrdia Civil, la Federació Balear de Ciclisme i la seva delegació a l'illa, la Penya Ciclista Ciutadella, la Peña Ciclista Mahonesa, el Club Esportiu Es Port, l'Associació Cicloturista Menorca, el Club Ciclista Centre de s'Illa, el Club Ciclista 42x21 d'Alaior, l'empresa Sport Center i les conselleries de Cooperació Local, Esports i Habitatge, de Turisme i de Mobilitat i Projectes.

La darrera acció d'aquesta campanya va tenir lloc aquest estiu quan es van repartir 50.000 tríptics entre la Federació Balear de Ciclisme i l'Associació d'Empreses Menorquines de Lloguer sense Conductor, integrada en la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Menorca (PIME), perquè els conductors de fora que ens visiten també en prenguin consciència.

L'objectiu inicial d'aquesta campanya era conscienciar els visitants que arriben a l'illa, i per açò els tríptics estan editats en anglès i alemany, a part de castellà i català. La recomanació principal passa per recordar la importància de mantenir una distància mínima d'1,5 metres entre els diferents vehicles i els ciclistes.

«Ara ampliam aquesta campanya als centres educatius de Menorca atesa la gran popularitat que està agafant la pràctica del ciclisme també entre els propis ciutadans i els fillets de l'Illa», explica el conseller Juanjo Pons.

Recordam que aquesta campanya també va tenir com a primera actuació la col·locació, per part del Consell Insular, de 45 senyals als accessos a les carreteres de l'illa recordant la necessitat de respectar aquesta distància mínima.

Per la seva part, la delegada Maite Torrent explica que aquesta informació és molt valuosa per tal de conscienciar i preservar la integritat física dels estudiants quan practiquen ciclisme, i per fomentar l'ús d'aquest mitjà per anar a escola.

Maó, 15 de novembre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS