Notícies i actualitat

El Centre d’Artesania de Menorca aconsegueix superar les 9.000 visites anuals

Data : 13/11/2014

El Centre d'Artesania de Menorca, dependent del Departament d'Economia, Medi Ambient i Caça, ha registrat durant aquest any 2014 un total de 9.295 visitants, amb un increment considerable dels visitants francesos i anglesos, amb 1.617 i 2.412 visites respectivament, mentre que entre la resta de nacionalitats destaquen els espanyols, alemanys i italians.

Així ho ha posat de manifest el seu coordinador, Quim Salord, en l'informe de l'activitat d'aquest centre durant la reunió de la Comissió d’Artesania de Menorca que ha tingut lloc avui al Consell Insular.

Aquest increment es deu principalment als acords a què es va arribar a principi de temporada amb diversos operadors turístics que han ofert el Centre d’Artesania dins les seves excursions per l’illa.

Un altre dels motius de l'augment de visitants ha estat la posada en marxa de l'exposició “Avarca de Menorca, del camp a la passarel·la”, les visites guiades a l'exposició de Joieria “Menorca contemporània” i l'aposta per la divulgació mitjançant la xarxes socials.

La convocatòria d’ajuts a l’artesania de Menorca, que ha comptat amb una dotació de 12.000 euros per a l'assistència a fires i desenvolupament de l'activitat comercial fora de l’illa, ha estat un altre dels punts tractats a la Comissió.

A més, el Consell Insular de Menorca ha coordinat i finançat amb un pressupost de 4.000 euros l'exposició de Joieria “Menorca contemporània”, composta per les peces de deu joiers de Menorca i que ha recorregut vuit ciutats: Madrid, Barcelona, València, Sóller, Palma, Ciutadella, Maó i es Mercadal.

El conseller d’Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Vilallonga, ha recordat que durant aquest any 2014 “hem destinat des del Consell 73.000 euros al foment de l’artesania de Menorca: 15.000 euros a la tramitació de cartes, exposició avarca, exposició “Menorca contemporània” i altres col·laboracions; 12.000 euros per a la convocatòria d'ajuts, i 46.000 euros més per al funcionament del Centre d’Artesania de Menorca”.

La Comissió d’Artesania de Menorca està presidida pel Consell Insular de Menorca, amb tres membres: el conseller Fernando Vilallonga, el seu director insular, José Luis Orfila, i el director insular de Cultura, Cristóbal Marquès. També hi és present el coordinador del Centre d’Artesania, Quim Salord; les representants de les dues principals associacions de Menorca, Arteme i Entremans, Núria Deyà i Rosa Queralt, respectivament; el director de l'Escola d'Art de Menorca, Antoni Arcas, i dues persones de reconegut prestigi en el món de l’artesania, com són José Ángel Giménez i Lluís Febrer Martí.

Maó, 13 de novembre del 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS