Notícies i actualitat

17 propostes guanyadores dels Pressuposts Participatius del Consell

Data : 23/05/2018

Aquest matí s’han presentat els resultats de les votacions dels pressuposts participatius del Consell Insular. La consellera de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Transparència, Cristina Gómez, acompanyada pel director insular de Serveis Generals i Participació Ciutadana, Gabriel Pons, i la tècnica en Serveis Generals, Anna Valls, han estat els encarregats de presentar les propostes guanyadores.

La consellera, Gómez, ha remarcat que “veiem que quan es dóna la possibilitat a la gent de participar aquesta respon. Estem avançant, des de l’administració pública, cap a un model de gestió més participatiu i transparent on la ciutadania pren part activa de les decisions polítiques”.

En total han participat 2.431 ciutadans que amb el seu vot han decidit finalment quines seran les 17 propostes que s’executaran a través dels pressuposts participatius. Gómez s’ha mostrat satisfeta amb la participació obtinguda tant en el procés de votacions com al llarg de tot el procés dels pressuposts participatius i ha dit que “ara toca a l’equip del Consell Insular estudiar i analitzar quina és la millor manera d’implementar i executar les propostes guanyadores”.

El director insular, Gabriel Pons, en la seva intervenció ha volgut recordar que és la primera vegada que el Consell Insular inclou els Pressuposts Participatius a dins les polítiques de participació ciutadana. En aquest sentit, Pons ha remarcat que “es tracta d’un projecte pilot. La complexitat de l’elaboració d’un projecte com a aquest a nivell municipal és alta i, en un cas com el nostre, supramunicipal, la complexitat és encara més elevada el que dóna pas a millores de cara als pròxims pressuposts participatius. Amb tot, podem estar satisfets dels resultats i de la participació ciutadana obtinguda”.

Propostes guanyadores

El projecte insular més votat en els primers pressuposts participatius del Consell Insular de Menorca ha estat la instal·lació d’aparells de recollia de plàstic als ports de Menorca. El projecte municipal més votat ha estat els col·lectors d’aigua de pluja.

Veure propostes en taula adjunta

Maó, 23 de maig de 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Taula de propostes
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS