Notícies i actualitat

Xerrades informatives per als proveïdors sobre les factures electròniques que han de presentar a partir de 2015

Data : 12/11/2014

Dins el mes de novembre tindran lloc tres xerrades informatives sobre la factura electrònica, en les quals els proveïdors que treballin amb l'Administració podran conèixer els detalls de la normativa que obliga aquest col·lectiu a emetre les factures en format electrònic, a partir del 15 de gener de 2015, quan superin els 5.000 euros, en una primera fase.

Aquestes xerrades informatives aniran a càrrec de Manel Camps, de l'empresa SILME, i tindran lloc en les dates següents: la primera dia 24, a partir de les 19 hores, a PIME Ciutadella, emmarcada en el Pla + TIC MENORCA; la segona dia 28, a partir de les 19.30 hores, al Pavelló Esportiu de Bintalfa de Maó, en el marc de la Fira Connecta, i la tercera a partir de les 19.45 hores, també a Bintalfa, pel mateix motiu.

I és que a partir del proper dia 15 de gener de 2015 totes les factures que es presentin davant qualsevol administració i amb un cost que superi els 5.000 euros s'hauran de tramitar en format electrònic; és a dir, sense paper.

El format de factura electrònica -Factura 3.2- requereix de sistemes informàtics que estiguin adaptats. A més, la factura s'haurà de presentar en un web especialment dissenyat per aquest motiu que permetrà, en tot moment, conèixer l'estat de tramitació.

Recordam que la Conselleria de Serveis Generals, Treball i Innovació ja va organitzar el mes passat, juntament amb SILME, una sessió de formació interna per al personal d'aquesta administració i dels ajuntaments de l'illa sobre qüestions econòmiques i de compatibilitat pública, entre altres aspectes.

La jornada, per tant, tenia com a objectiu formar al personal d'aquestes administracions perquè puguin atendre sense problemes aquesta demanda obligada per la Llei 25/2013, de 27 de desembre, d'impuls de la factura electrònica i de creació del Registre Comptable de Factures en el Sector Públic, així com informar dels canvis que es plantegen en la nova Instrucció de comptabilitat per a entitats locals, segons l'Ordre HAP/1781/2013.

Aquesta instrucció pretenia continuar potenciant la utilització dels mitjans electrònics i la implantació progressiva dels procediments informàtics i telemàtics, per exemple en les operacions relacionades amb la comptabilitat i el control dels comptes públics.

La consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, explica que l'aplicació d'aquest nou sistema reportarà un conjunt d'avantatges «com ara la millora en la recopilació de la informació de les actuacions que es duen a terme amb la gestió dels comptes públics, així com una major confiança per part dels ciutadans».

Més informació a formaciotic.cime.es i a menorcaconnecta.com

Maó, 12 d’octubre de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS