Notícies i actualitat

El conseller Fernando Villalonga explica a Madrid com s'ha lluitat contra la plaga del becut vermell a Menorca

Data : 11/11/2014

El conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Vilallonga, i el seu director insular, José Luis Orfila, assisteixen avui a la Jornada contra les Espècies Exòtiques Invasores, que es desenvolupa a Madrid i que està organitzada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i la Xarxa de Governs Locals + Biodiversitat.

En aquesta jornada es tracten diferents ponències sobre la problemàtica general de les espècies exòtiques invasores a Espanya. A més, es presenta la campanya d'espècies exòtiques invasores en el medi urbà i el lliurament dels premis del IV Concurs de Programes de Voluntariat de la Xarxa de Governs Locals + Biodiversitat.

Becut vermell

En el bloc “La presència de les espècies exòtiques invasores en el medi urbà”, el conseller Fernando Vilallonga ha explicat el cas de la plaga del becut vermell que afecta Menorca i com amb una detecció primerenca i una bona col·laboració entre l'Administració, els municipis de l'illa, les cooperatives agràries, les organitzacions i les associacions, a més de la col·laboració de les empreses de jardineria, es pot minimitzar l'impacte i l'avanç de la plaga.

El conseller recorda que la formació i la divulgació han estat clau per informar la població de la importància dels tractaments de xoc, la vigilància visual i l'eliminació de qualsevol palmera afectada pel becut vermell.

S'han editat 15.000 tríptics en diferents idiomes, s'ha donat informació permanent mitjançant la pàgina www.biosferamenorca.org i s'han organitzat diferents cursos de formació, pels quals han passat més de 300 persones entre professionals de centres de jardineria i empleats de l'Administració.

Des que es va detectar el primer cas de becut a l'illa, el mes d'octubre de l'any 2013, han estat 74 les palmeres afectades, de les quals 28 s'han hagut de talar i 46 s'han recuperat i brollen satisfactòriament. A Menorca existeixen 26.107 palmeres, de les quals 3.805 són de titularitat publica i la resta privades. Per tant, a Menorca, la plaga del becut vermell ha afectat un 0,28% del conjunt de totes les palmeres existents a l'illa.


Madrid, 11 de novembre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS