Notícies i actualitat

Menorca va registrar en la temporada de platges 2014 un notable descens d'incidents

Data : 10/11/2014

El conseller Lafuente ha inaugurat la XVIII Jornada Tècnica de Seguretat a les Platges en la qual s'ha adonat del tancament de la temporada i s'ha fet un seguiment de la campanya


El conseller d'Administracions Públiques, Juan Manuel Lafuente, ha inaugurat juntament amb el director general d'Interior, Emergències i Justícia, Sergi Torrandell, la XVIII Jornada Tècnica de Seguretat a les Platges de Menorca en la qual s'ha donat a conèixer, tant a regidors d'Ajuntaments, coordinadors municipals com a responsables de les empreses concessionàries dels serveis de rescat i salvament a les platges, el tancament de la temporada de platges 2014, així com s'han analitzat els incidents registrats i el seguiment efectuat.

Menorca compta amb un total de 74 platges catalogades, una d'elles en el municipi d'Alaior de nivell de risc alt, 22 de risc mitjà i 51 de risc baix. De la totalitat de platges catalogades, 24 han comptat aquesta temporada amb la pertinent vigilància, una platja més de les 23 que, per aplicació de la normativa, estan obligades a comptar amb el servei de socorrisme . Igualment, aquest passat estiu s'han incrementat fins a 51 els llocs de vigilància desplegats a les platges de l’ illa.

Pel que es refereix a incidents registrats durant la passada temporada de platges, cal destacar un notable descens tant en el nombre d'incidents greus, de 61 en 2013 a 40 en 2014 com en el nombre de traslladats passant de 40 en 2013 a 24 aquest any. Igualment, i malgrat que en les últimes temporades s'havia produït un augment en la presència de meduses i la seva directa conseqüència en el nombre d'assistències prestades per picades, cal esmentar que en aquesta última temporada a Menorca ha disminuït en un 24% el nombre d'assistència per picades de meduses. Així, s'ha passat de 5.425 assistències en la temporada de 2013 a 4.118 aquest any.

Finalment, s'ha adonat als assistents a la Jornada de la labor inspectora i del seguiment efectuat pel servei d'Ordenació d'Emergències amb l'objectiu de comprovar el grau de compliment dels serveis d'emergència o l'esmena de deficiències en el cas que calgués. A Menorca, es van realitzar un total de 3 inspeccions als serveis i 21 visites tècniques.

Maó, 10 de novembre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS