Notícies i actualitat

Lluís Plantalamor, 40 anys de dedicació al Museu de Menorca

Data : 10/11/2014

Avui dilluns, 10 de novembre, s'ha jubilat oficialment el director conservador del Museu de Menorca, Lluís Plantalamor i Massanet, després de quaranta anys al càrrec d'aquesta important institució de Menorca.

Per aquest motiu, la consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo, li va fer entrega la setmana passada d'una placa d'agraïment en representació del Consell Insular de Menorca, «per tots aquests anys de treball en benefici de l'arqueologia i el patrimoni de Menorca», explica la titular d'aquest departament.

Durant la visita de la consellera Baíllo al Museu de Menorca es van revisar les instal·lacions d'aquesta institució per comprovar-ne l'estat. En aquests moments s'estan realitzant tasques de condiciament bàsic en matèria de seguretat contra incendis i aïllament.

La consellera ha recordat que aquest és el pas previ per a les futures obres de climatització del Museu, «imprescindibles per donar un servei de qualitat als menorquins i als visitants», a les quals l'Estat destinarà la suma de 3,1 milions d'euros: 600.000 dins el pressupost del 2015 i la resta el 2016.

La consellera Maruja Baíllo també ha volgut reconèixer la tasca tan important que ha fet el director del Museu «implicant-se directament en la conservació del patrimoni de Menorca, a la qual cosa ha dedicat bona part de la seva vida. En part gràcies a ell, el Museu de Menorca és avui punt obligat de visita per entendre la història de Menorca».

Biografia

Lluís Plantalamor (Palma, 1949) és des del 1977 director conservador del Museu de Menorca. Va cursar els dos primers anys de llicenciatura a l’Estudi General Lul·lià i posteriorment es traslladà a Barcelona, on va fer els tres cursos d’especialitat. Es llicencià en Geografia i Història, especialitat en Prehistòria i Història Antiga, a la Universitat de Barcelona el 1973 amb la tesi de llicenciatura “El Santuario de Son Oms y su encuadre cultural”, que va obtenir la qualificació d’excel·lent.

El 1990 es va doctorar, en la mateixa universitat i especialitat, amb la qualificació d’apte cum laude amb la tesi “Arquitectura prehistòrica i protohistòrica de Menorca i el seu marc cultural”. Va ser nomenat director conservador interí del Museu de Menorca el 1974.

És membre fundador de l’Institut Menorquí d’Estudis i ha desenvolupat els càrrecs de vocal vicepresident de la Comissió de Patrimoni Historicoartístic de Menorca i de la Comissió del Patrimoni Historicoartístic de Ciutadella, vocal de la Comissió Assessora en Matèria d’Arqueologia de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, inspector de Patrimoni Històricoartístic de Menorca, vocal de la ponència tècnica de Patrimoni de Menorca i vocal de la ponència tècnica en matèria d’Arqueologia de Menorca.

Des de 1997 és acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona. Ha participat i dirigit nombroses excavacions, principalment a l’illa de Menorca, però també a la resta de les Balears, entre altres als jaciments prehistòrics de Trepucó (1976-1989), So na Caçana (1982-1984 i 1988-1989), Torrelló (1982-1984), Binissafullet (1990-1993) o Cap de Forma (1991, 1997-2001).

Maó, 10 de novembre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS