Notícies i actualitat

El Govern i Consell reclamen un preu com a màxim de 90 euros en la tarifa de referència per trajecte a l'OSP entre Menorca i Madrid

Data : 16/05/2018

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, acompanyat de la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, ha presentat avui les mesures que el Govern de les Illes Balears sol·licita incorporar a la declaració d’obligació de servei públic (OSP) dels trajectes aeris entre Menorca i Madrid:

— Un preu com a màxim de 90 euros en la tarifa de referència per trajecte i la facturació de franc d'una maleta que pugui pesar fins a 23 quilos.

— Dues freqüències diàries (28 trajectes setmanals), com hi havia l'any 2012.

— Disposar d'un mínim de 74 seients.

— Afegir-hi una freqüència addicional durant la Setmana Santa.

— Unes tarifes socials per a estudiants universitaris de fins a 27 anys, persones que hagin fet els 65 anys, menors d'edat i persones amb discapacitat.

— Un darrer vol que surti de Madrid cap a Menorca entre les 20.00 i les 21.00 hores.

— Reduir el període d'operació de l’OSP, que exclogui octubre i maig.

Pons ha destacat que el Govern de les Illes Balears es manté ferm en les seves peticions i que reivindica una tarifa com a màxim de 90 euros davant la proposta que fa la Direcció General d’ Aviació Civil del Ministeri de Foment d’una tarifa referencial de 115 euros més taxes.

El conseller ha recordat les darreres tarifes adoptades, d'acord amb l’obligació de servei públic, pel Ministeri de Foment a altres indrets d’Espanya, com és el cas de Badajoz-Madrid (90 euros + taxes) o Badajoz-Barcelona (110 euros + taxes). En aquesta línia i tenint en compte les distàncies i la impossibilitat que tenen els habitants de Menorca de desplaçar-se a Madrid en tren, cotxe o autobús, el Govern de les Illes Balears insisteix a demanar que l'OSP entre Menorca y Madrid —que s'ha de renovar pròximament— s'ajusti a les peticions fetes. Si no fos així, es consideraria que es comet un greuge comparatiu.

El Govern de les Illes Balears ja va exposar per escrit aquestes mateixes peticions el mes de juliol de 2017 al director general d'Aviació Civil (Ministeri de Foment) i posteriorment ha duit a terme tota una sèrie de reunions tècniques per intentar arribar a un acord.

També s’ha sol·licitat per carta (de data 22 de març de 2018) una reunió amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio López Pomar, per tractar, entre d’altres temes, la connectivitat aèria i marítima, i les condicions de la nova OSP entre Menorca i Madrid.

El conseller ha destacat que amb l'anunci de l'increment del descompte de resident fins al 75%, el preu de l'OSP serà més beneficiós i en la pràctica podrà situar-se entre els 22,5 i els 28 euros sense taxes i entre els 35 i 60 euros amb taxes.

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha remarcat que aquestes actuacions mostren el treball continu de l’administració balear i insular per seguir millorant la connectivitat de les nostres illes i la mobilitat dels menorquins i les persones visitants.

Maó, 16 de maig de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS