Notícies i actualitat

Gairebé 150 persones omplen la sala de plens del Consell Insular per assistir a les II Jornades d'Informació Territorial de Menorca

Data : 07/11/2014

ImatgeGairebé unes 150 persones han assistit avui a les II Jornades d'Informació Territorial de Menorca que ha organitzat El Departament d'Ordenació del Territori amb l'objectiu de seguir explicant al conjunt de la ciutadania les possibilitats d'aquesta eina i de donar a conèixer les darreres novetats.
La IDE -Infraestructura de Dades Espacials- és un projecte plasmat a una web allotjada al portal www.cime.es(http:\\cartografia.cime.es), que té importància i utilitat per fomentar l'accés de la ciutadania a la informació territorial disponible de menorca. Disposar d'aquesta informació online facilita les tasques dels professionals que treballen amb la informació territorial i permet desenvolupar activitat econòmica diversa. Alhora és un exemple de transparència i agilitat en la relació de l'administració amb la societat.
Concretament, a través de l'IDE menorca es poden consultar més de 900 capes d'informació gràcies a visualitzadors web com per exemple el visualitzador genèric, el visualitzador de medi ambient o el de turisme actiu.
La Consellera d'Ordenació del Territori, Marta Vidal, que ha presentat l'acte, ha incidit en “l'avanç en la transparència i en la simplificació per a la feina tant de professionals que es dediquen a aspectes relacionats amb el territori com per als ciutadans que significa posar a l'abast del públic tota aquesta informació territorial, que poden solucionar en un clic el que abans necessitaven dies i dies per aconseguir".
Posteriorment, la jornada ha continuat amb un primer bloc dedicat a explicar les novetats a les IDE de Balears, inclosa la de Menorca. En aquesta part el responsable tècnic d'aquest projecte a Menorca, Ricard Cots, ha intervingut amb una ponència titulada El nou geoportal de la IDE Menorca: simplificar per millorar, on ha destacat la importància de l'apartat de notícies.
Durant la jornada s'ha pogut constatar també que la col•laboració interadministrativa del treball en xarxa ajuda a reduir costos i millora la qualitat del servei. L'aplicació als dispositius mòbils d'aquesta eina també marca un salt qualitatius per l'agilitat que dóna als usuaris.
L'actualització constant dels continguts ha estat altre dels temes tractats a una jornada en la que també han intervingut representants del Govern balear (IDEIB) i de SILME.
A partir de les 12 hores s'ha iniciat el segon bloc dedicat a casos pràctics, on s'han pogut escoltar veus del món de l'arquitectura i urbanisme, enginyeria, medi ambient i fins i tot de la policia local finalitzant amb un torn obert de paraula-debat per a la participació de tots els assistents.
Maó, 7 de novembre de 2014


 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS