Notícies i actualitat

El II Congrés Internacional de Bones Pràctiques en Patrimoni Mundial: obert a les persones

Data : 07/11/2014

Els organitzadors del II Congrés Internacional de Bones Pràctiques en Patrimoni Mundial, Persones i Vomunitats volen que estigui obert al màxim a les persones i que, de fet, sigui la mateixa societat la que faci propostes. Així ho han explicat avui la consellera de Patrimoni, Cultura i Educació, Maruja Baíllo, i part dels membres del Comitè Organitzador, la directora científica i investigadora postdoctoral, professora del Departament de Prehistòria de la Universitat Complutense de Madrid, Alicia Castillo, i la secretària científica i professora titular del Departament de Lingüística Aplicada de la Universitat Politècnica de Madrid, Isabel Salto-Weis.

El Congrés, organitzat pel Consell Insular i la Universitat Complutense de Madrid, tindrà lloc del 29 d'abril al 2 de maig del proper any i, de moment, ja s'han presentat seixanta comunicacions pertanyents a representants de 22 països diferents. El termini de presentació finalitza el proper 30 de novembre. Durant el primer Congrés hi van assistir professionals de 32 estats i de 88 institucions.

El pressupost del present Congrés és de 70.000 euros, amb aportacions del Govern balear, La Caixa i l'empresa Gin Xoriguer, com a col·laboradors. Segons ha explicat la consellera Baíllo, l'objectiu d'aquest esdeveniment és «fomentar el nostre patrimoni cultural i, a la vegada, ajudar a difondre la candidatura de Menorca com a Patrimoni Mundial davant la Unesco».

Sobre aquest darrer punt, Baíllo ha informat que abans que finalitzi 2014 es remetrà al Govern balear l'expedient acabat de la candidatura, que després s'haurà de presentar davant el Ministeri de Cultura.

Avui mateix està prevista, a les 17 h, una reunió a la Biblioteca Pública de Maó a la qual s'han convocat més de cent associacions de Menorca, tant del món cultural com del de l'empresa o l'educatiu, trobada que es repetirà demà a la mateixa hora a la Sala de Cultura de Ciutadella.

Segons ha explicat la catedràtica Alicia Castillo, l'objectiu del Comitè Organitzador «és implicar la societat. Sense la gent no té sentit. No només volem escoltar experts, sinó també la gent del carrer sobre el seu patrimoni o la mateixa candidatura de Menorca».

Més informació: http://www.congresopatrimoniomundialmenorca.cime.es/
@CongresoBPPM
#BuenasPrácticasPM

Maó, 7 de novembre de 2014 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS