Notícies i actualitat

II Jornades d'Informació Territorial de Menorca

Data : 05/11/2014

El Departament d'Ordenació del Territori celebra aquest divendres 7 de novembre a la sala de plens del Consell Insular les II Jornades d'Informació Territorial de Menorca amb l'objectiu de seguir explicant al conjunt de la ciutadania les possibilitats d'aquesta eina i de donar a conèixer les darreres novetats.

La IDE -Infraestructura de Dades Espacials- és un projecte plasmat a una web allotjada al portal www.cime.es(http:\\cartografia.cime.es), que té importància i utilitat per fomentar l'accés de la ciutadania a la informació territorial disponible de menorca. Disposar d'aquesta informació online facilita les tasques dels professionals que treballen amb la informació territorial i permet desenvolupar activitat econòmica diversa.

Alhora és un exemple de transparència i agilitat en la relació de l'administració amb la societat.

Concretament, a través de l'IDE menorca es poden consultar més de 900 capes d'informació gràcies a visualitzadors web com per exemple el visualitzador genèric, el visualitzador de medi ambient o el de turisme actiu.

La jornada de divendres comença a les 10.30 amb un primer bloc dedicat a explicar les novetats a les IDE de Balears, inclosa la de Menorca. En aquesta part el responsable tècnic d'aquest projecte a Menorca, Ricard Cots, intervendrà amb una ponència titulada El nou geoportal de la IDE Menorca: simplificar per millorar.

Les possibilitats del treball en xarxa, el mapa urbanístic de les Illes Balears, les aplicacions per a dispositius mòbils, el seu àmbit en el sectors de l'API i la nova oferta formativa i cartogràfica, seran la resta de qüestions a exposar tant per representants del Govern balear (IDEIB) com de SILME.

A partir de les 12 hores s'inicia el segon bloc dedicat a casos pràctics. En aquest punt es podrà escoltar veus del món de l'arquitectura i urbanisme, enginyeria, medi ambient i fins i tot de la policia local i s'obrirà un torn obert de paraula-debat per a la participació de tots els assistents.

La consellera d'Ordenació del Territori, Marta Vidal, acomiadarà la jornada a la cloenda. La I Jornada d'informació territorial de Menorca va tenir una participació de més d'un centenar de persones.

Maó, 5 de novembre de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS