Notícies i actualitat

El Servei de Patrimoni Històric del Consell Insular de Menorca adjudica les feines de restauració a sa Naveta des Tudons

Data : 11/05/2018

Fa unes setmanes, sa Naveta des Tudons va patir un acte vandàlic, en forma de pintades fetes amb esprai, que van afectar a bona part de la seva superfície.

Després d'un procés de valoració i estudi, la feina de restauració s'ha adjudicat al restaurador Francesc Isbert, en col·laboració amb Aleix Barberà i Sílvia Marín, els mateixos especialistes que van realitzar les proves. E

Els treballs de restauració s’iniciaran el proper 14 de maig, i s’espera que es perllonguin durant un mes, de forma que estaran enllestits a mitjans de juny.

El Servei de Patrimoni Històric del CIMe ha rebut algunes cridades de ciutadans que s’han ofert voluntaris per ajudar a les tasques de restauració. Donat el caràcter de les feines que s’han de realitzar a sa Naveta, no serà possible la participació de persones sense coneixements especialitzats. Malgrat tot, serà necessari obrir un portell al tancat de paret seca que envolta sa Naveta per tal de permetre el pas a la plataforma elevadora que s’utilitzarà en la restauració de la part alta del monument. Aquesta tasca, de poca durada però important, estarà oberta al voluntariat. Aquelles persones interessades a col·laborar es poden posar en contacte amb el Servei de Patrimoni Històric del CIMe a través del telèfon 971 36 07 93. Aquesta feina amb els voluntaris es durà a terme aquest dissabte 12 de maig, a partir de les 9:30 h. El Consell compta amb la col·laboració d'Amics del Museu de Menorca, que prestarà les eines necessàries per fer la feina.

Des d’ara fins al final de la restauració, sa Naveta es podrà visitar de forma gratuïta.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS