Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca adjudica el contracte d’obres per a la rehabilitació superficial i reforç del ferm de la carretera ME-2 de Maó a Es Castell

Data : 07/05/2018

El Consell Insular ha aprovat en consell executiu de dia 7 de maig de 2018 l’adjudicació del contracte d’obres per a la Rehabilitació superficial i reforç del ferm de la carretera Me-2 de Maó a Es Castell. Aquesta actuació s’emmarca dins el Pla d’Inversions en Carreteres del Consell Insular de Menorca. L’empresa adjudicatària ha estat Juan Mora S.A., per un import de 329.170,59 €.
L’objectiu de les obres és la millora de l’estat actual del paviment que presenta símptomes de desintegració superficial com esquerdat i descarant, cosa que afecta a la seguretat de la circulació i a la durabilitat del paviment. Les actuacions previstes són: sanejament de flonjalls, una nova pavimentació amb aglomerat asfàltic en calent i la reposició de la senyalització horitzontal.
Cal recordar que la carretera Me-2 entre Maó i Es Castell va suportar l’any 2017 una intensitat mitjana diària de 13.439 vehicles, el que la converteix en una de les carreteres més transitades de l’illa, després de les Rondes de Maó (28.052 vehicles) i de la Me-8 de Maó a Sant Lluís (17.254 vehicles), i per davant de la carretera general Me-1 (11.838 vehicles).
El termini d’execució de les obres és d’un mes. En el moment de la signatura del contracte es valorarà juntament amb l’empresa constructora el moment més idoni per a la seva execució abans o després de la temporada turística alta.

Aquesta actuació de rehabilitació i reforç de ferm ve a sumar-se a les altres actuacions de la mateixa tipologia que s’han executat durant l’actual mandat a la Ronda de Maó (tram baixada al port), a la Me-18 entre Es Migjorn i Sant Tomàs, a la Me-4 d’accés al polígon des Castell, i els camins d’accés a les platges de Ciutadella de Macarella, La Vall i Son Saura. A més, dins el marc del contracte de conservació de carreteres també s’han portat a terme millores puntuals de ferm en les carreteres Me-6 des Castell a Sant Lluís, Me-7 de Maó a Fornells, Me-15 des Mercadal a Fornells i a la carretera general (Me-1) al seu pas per la travessera des Mercadal.

Per altra banda, les properes actuacions de millora de ferms que està tramitant el Departament de Mobilitat seran a la carretera Me-18 entre Es Mercadal i la rotonda de Son Trémol dins el marc del nou contracte de conservació de carreteres, i les obres de rehabilitació i reforç del ferm de la carretera Me-7 des de Maó fins a l’accés al camí de Favàritx, i del camí d’accés al far de Cavalleria.

D’aquesta manera, mitjançant l’execució de totes aquestes actuacions de rehabilitació i reforç de ferm, l’equip de govern segueix apostant per la conservació i manteniment de la xarxa viària de carreteres i camins.

Maó, 7 de maig de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS