Notícies i actualitat

El conseller d'Administracions Públiques confirma que la xarxa pública de telecomunicacions TETRA IB estarà plenament operativa a Menorca a principis de 2015

Data : 03/11/2014

ImatgeEl conseller d'Administracions Públiques, Juan Manuel Lafuente, acompanyat dels directors generals de Funció Pública, Administracions Públiques i Qualitat dels Serveis i Interior, Emergències i Justícia, Antoni Mesquida i Sergi Torrandell, respectivament, ha assistit avui a la comissió extraordinària de la Junta de Batles de Menorca celebrada en el Consell de Menorca.
En el transcurs de la trobada, en la qual també ha participat el president del Consell, Santiago Tadeo, s'han tractat diversos temes que afecten tant a l'administració local, com a la insular i a l'autonòmica amb l'objectiu de millorar i potenciar la col·laboració entre elles.
El conseller ha confirmat que, d'acord a les previsions, a principis del proper any estarà plenament operatiu a Menorca el TETRA IB, la xarxa pública de telecomunicacions desenvolupada per l'empresa pública Multimèdia de les Illes Balears de la Conselleria de Presidència i utilitzada entre els diferents organismes que intervenen en les emergències. Al respecte, Juan Manuel Lafuente ha indicat que en aquests moments s'està concloent la seva implantació amb la instal·lació progressiva d'antenes amb l'objectiu que hi hagi cobertura en la totalitat de l’ illa.
En aquesta mateixa línia, el conseller d'Administracions Públiques ha recordat als batles i edils assistents a la reunió la necessitat que les diferents Policies Locals s'integrin dins de la plataforma per a la gestió informàtica d'incidències (CAD Storm), l'eina informàtica que utilitza el SEIB 112 per gestionar l'evolució de qualsevol incident i que permet a tots els organismes integrats no només disposar de la informació en temps real de l'incident sinó també incorporar-la i compartir-la.

Durant la Junta de Batles, el conseller ha anunciat que en aquest mes de novembre se celebrarà la Diada de Protecció Civil en el municipi de Sant Lluís.

D'altra banda, el conseller Juan Manuel Lafuente ha explicat als assistents el programa de carpeta ciutadana en el qual està treballant la Conselleria en el marc de la modernització de l'administració pública amb l'objectiu d'aconseguir la simplificació documental i la millor atenció ciutadana. Igualment, i dins d'aquest mateix projecte de modernització, s'ha analitzat el Sistema Integrat de Registre (SIR) que permetrà la presentació de documents en qualsevol registre habilitat i la seva transferència immediata a l'administració destinatària.
Finalment, s'ha acordat la imminent adhesió tant de l'Ajuntament de Maó com del Consell de Menorca a la xarxa d'oficines integrades d'atenció ciutadana en les Illes Balears, creada mitjançant un conveni marc de col·laboració amb l'Administració General de l'Estat amb la finalitat de millorar el nivell de servei i la relació amb la ciutadania i oferir els serveis que es demanden de la forma més idònia i accessible.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS