Notícies i actualitat

Els '10 manaments' de la II Jornada d'Activitat Física i Salut

Data : 02/11/2014

Aquesta setmana s'han presentat les conclusions a les quals es va arribar en la segona edició de la Jornada d’Activitat Física i Salut que va tenir lloc el passat 23 de setembre, al Llatzeret de Maó, organitzada per la Conselleria de Cooperació, Esports, Habitatge, a través del Gabinet de Medicina Esportiva.

Amb el marc ideal que suposava l’Escola de Salut Pública que es desenvolupava aquella setmana a l’històric illot, el departament que dirigeix el conseller Juanjo Pons va organitzar un ampli programa de debat en el qual es van posar en comú estratègies científiques i de promoció de l’activitat física en general com a font de benestar personal i social.

Les deliberacions entre els membres del Comitè Científic responsable d'organitzar aquella jornada, encapçalat pel doctor i coordinador del Gabinet de Medicina Esportiva, Fernando Salom, es poden resumir en aquest decàleg:
1. El sedentarisme continua sent la nova pandèmia del segle xxi.

2. Hi ha evidències científiques suficients sobre els beneficis de l'activitat i l'exercici físic per a la salut.

3. La pràctica regular d'exercici físic s'ha mostrat com una eina d'utilitat per al tractament de malalties cròniques.

4. Els programes de promoció de l'activitat física en la població en general han demostrat l'efectivitat en la reducció del sedentarisme i de la despesa sanitària, com per exemple el programa PAFES de Catalunya.

5. Cal generar més activitats de col·laboració multidisciplinari entre els professionals de la salut, l'esport, l'urbanisme, l'àmbit educatiu i les administracions públiques i privades, per al desenvolupament dels programes de promoció de l'activitat física.

6. En relació amb el punt anterior, es tramet un missatge a tots els professionals d'aquests sectors a col·laborar en el programa de Promoció de l'Activitat Física-Rutes Saludables de Menorca.

7. És necessari desenvolupar activitats de formació per als professionals sanitaris per tal de millorar el consell d'activitat física individualitzat.

8. Els entorns familiar i educatiu són fonamentals per a l'adquisició d'hàbits saludables i la pràctica d'exercici físic habitual.

9. Es recomana la pràctica de dues hores i mitja d'activitat física a la setmana per a la població adulta. De fet, es va concloure que per a la població infantil és aconsellable la pràctica d'una hora cada dia.

10. Valoració positiva, dintre de l'Escola de Salut Pública de Menorca, d'activitats de divulgació i discussió dels beneficis de l'activitat física per a la salut, com a punt de trobada per als diferents professionals de la sanitat i esport.

Per la seva part, el conseller Juanjo Pons destaca que «tant les administracions com les famílies i les escoles o entitats esportives tenim la responsabilitat d'educar amb l'activitat física i l'esport com a eix vital per al desenvolupament personal i col·lectiu de les persones».

Maó, 2 de novembre de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Rutes Saludables de Menorca
Imatges relacionades
Els 10 manaments de les II jornades d'Activitat Física i Salut
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS