Notícies i actualitat

El Consell avança l'inici de les visites guiades al Llatzeret

Data : 03/05/2018

Des del proper dijous, 10 de maig, fins a finals d’octubre es programaran prop d’un centenar de visites guiades a l’edifici històric del port de Maó.

El Consell de Menorca, a través de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, reprèn la setmana que ve les visites guiades al Llatzeret, una iniciativa amb la qual vol fer més accessible a la població resident i turista un dels elements patrimonials més emblemàtics i valuosos de Menorca. La prestació del servei, que s’allargarà fins al darrer dia d’octubre, l’assumirà l’empresa Viatges Magon. En total, està previst realitzar prop d’un centenar de visites.

La primera es farà el proper dijous 10 de maig, un mes abans que l’any passat. Enguany, com a novetat, es reforçarà el servei amb una visita els dimarts, amb la qual cosa es programaran sortides des del moll de Calesfonts el dimarts, dijous, dissabte i diumenge. L’hora d’inici serà a les 17 hores, excepte el dissabte que s’avançarà a les 10 hores. Les visites guiades, que es faran en castellà i anglès, tindran una durada de 2 hores 30 minuts i una capacitat màxima de 79 persones.

Val a dir, tanmateix, que els diumenges del mes de maig i els dies 3 i 10 de juny no hi haurà sortides ja que coincideixen amb el programa de visites culturals al port de Maó organitzat per l’Ajuntament de Maó i que ja inclou una aturada al Llatzeret.

Les entrades es podran comprar a les oficines d’informació turística de Maó Centre i Port de Maó, així com a les oficines de Viatges Magon. El preu general serà de 18 euros, si bé s’estableixen unes tarifes especials:
Els menors de 8 anys podran accedir-hi de franc;
Els joves amb una edat compresa entre els 8 i els 15 anys pagaran la meitat;
Els majors de 65 anys, jubilats i les persones amb discapacitat tindran un preu especial de 12 i 9 euros, respectivament.
Els estudiants abonaran només 4 euros;
El preu per a grups serà de 12 euros per persona, una xifra que es veurà reduïda fins als 9 euros si es tracta de grups d’entitats socials sense ànim de lucre, sempre i quan se superin els 30 membres. En el cas de grups d’entitats i escoles es preveu allargar el servei fins a finals d’any.

Millores en la barca
Aquest any, el Consell ha continuat amb les feines de millora de l’embarcació del Llatzeret. En concret, ha arranjat el casc (entre d’altres feines, s’ha enfibrat i pintat de nou), s’ha reparat la coberta, i s’han canviat els bancs, ara d’acer inoxidable, i l’estructura de suport. La inversió total ha estat de 27.000 euros. Val a dir que el patró i la marinera de la barca han assumit una part important de les feines, així com la coordinació amb les empreses de serveis.

Un edifici amb història
La construcció del Llatzeret, declarat Bé d’Interès Cultural, data de finals del segle XVIII. Concretament, fou el 1793 quan es va ordenar construir aquest establiment sanitari per aïllar els infectats o sospitosos de malalties contagioses. Finalitzades les obres l’any 1807, el Llatzeret de Maó, el primer d’Espanya i el dissetè d’Europa, no va entrar en funcionament fins deu anys més tard.

S’hi van viure episodis tràgics com les fortes epidèmies de febre groga de 1821 i 1876 i la de tifus, també el 1821. L’any 1919 hi va arribar el darrer vaixell en quarantena i poc després va deixar d’emprar-se amb finalitats sanitàries. Amb el traspàs de la titularitat del Ministeri de Sanitat al Consell, que es va fer efectiva l’abril del 2015, la història del Llatzeret s’està reescrivint de nou.

Maó, 3 de maig de 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS