Notícies i actualitat

La gastronomia com a element de valor per al desenvolupament turístic d'un territori

Data : 31/10/2014

ImatgeEl Fòrum de Turisme i Gastronomia organitzat pel Consell Insular de Menorca i que va començar aquest matí al saló de plens de la primera institució menorquina va fer especial èmfasi a destacar la gastronomia com a element de valor per al desenvolupament turístic d'un territori.

El Fòrum, que conclourà demà, i que reuneix ponents amb experiències d'èxit en altres comunitats autònomes, així com a crítics culinaris d'algun dels mitjans més prestigiosos del país, va destacar que la gastronomia és com un dels principals recursos per dotar a un territori de majors arguments per posicionar-se com a destinació de qualitat. A més, fins i tot van dotar la gastronomia del poder suficient com per crear producte turístic en comarques que no tenen altres elements capaços d'atreure visitants.

Aquesta trobada de professionals, a la que s'han inscrit 105 professionals menorquins relacionats amb la gastronomia i l'elaboració del producte, juntament amb els estudiants del grau superior de Cuina de l'IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella, va donar inici amb la presentació de la consellera de Turisme, María Salomé Cabrera, que va afirmar en el seu discurs que "estem convençuts que la riquesa gastronòmica de Menorca ha d'esdevenir un element estratègic de la nostra promoció turística". En aquest sentit, la titular de la cartera de turisme de Menorca va assenyalar que "el Consell Insular ha apostat amb força per destacar com a destinació turística de qualitat, en què la gastronomia s'ha de convertir en una aportació de valor inqüestionable, que ajudi a posicionar-nos millor".

Després de la presentació de M. Salomé Cabrera, es va celebrar una taula rodona amb Antoni Massanés, gerent de la Fundació Alícia, Martí Sabrià, gerent de la Unió d'Hoteleria i Turisme Costa Brava Centre i Isabel Muela, exdirectora general de Turisme del País basc. El segon acte de la primera jornada va ser una altra sèrie de ponències sobre "Tendències en turisme gastronòmic", a càrrec de Mikel López Iturriaga, Bloc el Comidista, a El País, José Carlos Capel, Bloc Gastronotas de Capel, a El País i Julia Pérez, Periodista gastronòmica. Directora editorial www.gastroactitud.com.

D'altra banda, el grup va sortir del Consell Insular per participar en un tast dirigit amb la qual descobrir els productes locals, com formatge, vi i mel. A la tarda, es va celebrar el taller de "Creació d'experiències turístiques gastronòmiques", a càrrec de Mónica Figuerola, directora general Turisme de la Rioja.

Per demà dissabte, està previst, entre altres actes, una degustació de sal Flor de Fornells i oli de Menorca, una presentació sobre la salsa maionesa, elaboració i degustació de salsa maionesa. Finalment, sobre les 12:00 es realitzaran visites guiades a la salina de Fornells.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Perfil del contractant Perfil del contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS