Notícies i actualitat

Inauguració del III Congrés de bones pràctiques en patrimoni mundial

Data : 02/05/2018

Avui s’ha inaugurat el III Congrés de bones pràctiques en patrimoni mundial. L’acte ha tingut lloc a la sala de Plens del Consell Insular de Menorca a les 9,30 del matí i ha comptat amb la presència de la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, el conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, la catedràtica de Prehistòria de la Universitat Complutense de Madrid, M. Àngeles Querol, i la professora de Prehistòria de la mateixa universitat, Alicia Castillo.

Aquest és el tercer congrés internacional sobre bones pràctiques en patrimoni mundial que se celebra a Menorca gràcies a un conveni entre la Universitat Complutense i el Consell Insular de Menorca.

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha volgut destacar la importància d’aquest congrés ja que “la investigació, preservació i difusió del nostre singular patrimoni cultural són, com a institució, reptes i prioritats de gran importància”.

El primer congrés, que va tenir lloc l’any 2012, va tenir com a temàtica principal l’arqueologia. El segon, l’any 2015, va ser dedicat a les persones i les comunitats en el context dels béns declarats patrimoni mundial. Aquest any tindrà com a eix d’estudi les accions integrals. Els temes en què s’organitzaran les ponències i comunicacions són: persones i comunitats; el valor del coneixement científic; la comunicació o la informació; el co-aprenentatge i nous valors universals excepcionals, una guia de futur.

Aquest III Congrés Internacional de Bones Pràctiques en Patrimoni Mundial ha mobilitzat a 110 persones entre inscrits, ponents i comitès científic i organitzador, procedents de 15 nacionalitats distintes i pràcticament de tots els continents del globus: Rússia, Filipines, EEUU, Anglaterra, Mèxic, Argentina, Equador, Cuba, Tanzània, Egipte, Líban, Itàlia, Croàcia, Romania, Austràlia i Grècia, a més d’Espanya.

Entre les ponents destaquen l’antropòleg Stephan Dömpke, el professor de la Universitat de Tsukuba (Japó) Nobuco Inaba, i Juan Luís Arsuaga, professor de la Universitat Complutense de Madrid i un dels codirectors de l’excavació d’Atapuerca.


Maó, 2 de maig del 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS