Notícies i actualitat

La junta central d’usuaris dels aqüífers de Menorca presenta els estatuts que han de regir el seu funcionament

Data : 02/05/2018

El pròxim divendres 4 de maig se celebrarà la segona assemblea de la Junta Central d’Usuaris d’Aigües de Menorca. Aquesta Junta va néixer amb la finalitat de ser una eina de gestió de l’aigua des del propi territori, capaç de funcionar com a entitat administradora independent i interlocutora directa amb la Direcció General de Recursos Hídrics del Govern de les Illes Balears.

La principal finalitat de la reunió és la d’exposar els estatuts pels quals s’ha de regir la Junta Central, per a després sotmetre’ls a votació per part de l’assemblea. En aquesta votació podran participar-hi ajuntaments, empreses i particulars que siguin titulars d’almenys una captació, pel que l’assistència a l’assemblea està oberta a tots els usuaris d’aprofitaments d’aigua de Menorca que hi estiguin interessats, independentment de si el seu aprofitament es troba o no inscrit en el Registre d’Aigües de la Direcció General de Recursos Hídrics.

Els estatuts han estat redactats per una comissió que fou nomenada en la primera Assemblea General Constitutiva de la Junta (celebrada el 2017) i que ha estat presidida per l’alcaldessa de Maó. Han format la comissió un total d’11 persones: cinc representants dels usuaris municipals, tres dels usuaris agrícoles, un dels usuaris industrials, un de l’Associació d’Empreses de Tractament i Subministrament d’Aigua de Menorca i un altre de la Comunitat d’usuaris d’aigües depurades procedents de l’Estació Depuradora d’aigües residuals de Sant Lluís. En aquest reglament es recullen els objectius de l’ens, la proporcionalitat de representació a la Junta dels diferents usuaris, els mecanismes de finançament o l’establiment d’un padró general, entre altres aspectes. Tot el procés d’elaboració dels estatuts ha comptat amb l’assessorament tècnic i jurídic d’experts en la matèria.

La Junta Central és una corporació de dret públic establerta a la Llei d’Aigües i que engloba totes les masses d’aigua de Menorca delimitades pel Pla Hidrològic de les Illes Balears. Tots els usuaris d’aigua de Menorca tenen dret a formar-ne part.

La Junta Central d’Usuaris d’Aigües de Menorca és la primera de les Illes Balears. Gràcies a aquest ens, els ajuntaments, empreses i tots els particulars amb dret a utilitzar un determinat cabal d’aigua, podran implicar-se en la gestió dels problemes de l'aqüífer, per tal de protegir i garantir la disponibilitat del recurs en quantitat i qualitat per a tots els usos.

L’assemblea es portarà a terme el divendres 4 de maig a les 11:00h a la sala de plens del Consell Insular.


Maó, 2 de maig del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS