Notícies i actualitat

Convocatòria extraordinària d'ajuts Leader per import de 391.174,57 euros i de ràpida execució

Data : 30/10/2014

S'obre una nova convocatòria extraordinària d'ajuts Leader, corresponent al període de programació 2007–2013, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de les Illes Balears i aplicable a l'àmbit integrat pels municipis de l'illa de Menorca.

El Consell Rector de l'Associació Leader Illa de Menorca va aprovar aquest dimarts dia 28 una convocatòria d'ajuts de caràcter extraordinari dotada amb un import de 391.174,57 euros, que es distribuiran entre les mesures següents:

- Activitats no agràries: 10.000 euros
- Ajudes a la creació i el desenvolupament de microempreses: 20.000 euros
- Serveis bàsics per a l'economia i la població rural: 336.174,57 euros
- Conservació i millora del patrimoni rural: 20.000 euros
- Formació i informació 5.000 euros

El president de l'Associació Leader Illa de Menorca, Fernando Vilallonga, ha destacat la importància d'aquesta última convocatòria de l'actual període de programació, de caràcter extraordinari i de ràpida execució.

El termini per lliurar les sol·licituds estarà obert durant 21 dies naturals, a partir del dia que es publiqui en el BOIB, i el termini d'execució i de justificació econòmica de les activitats subvencionables, a causa del caràcter extraordinari de la convocatòria, finalitzarà el 6 de juliol de l'any 2015.

Fernando Vilallonga ha remarcat que la convocatòria focalitza el seu esforç en els serveis bàsics per a l'economia i la població rural, línia que comptarà amb una dotació de 336.174,57 euros i que permetrà als municipis que la sol·licitin fer inversions en millores de serveis a la població, en implantació d'infraestructures bàsiques per a l'economia i en infraestructures de petita escala relacionades amb la millora de la qualitat de vida de la població en matèria d'energia, aigua, sanejament i comunicacions.

Els projectes han de tenir un inversió mínima de 10.000 euros i màxima de 80.000 euros i podran ser finançats fins a un màxim del 90%, segons la puntuació que obtenguin i les despeses elegibles.

El conseller d'Economia, Medi ambient i Caça ha ressaltat el grau de compliment del Programa de Desenvolupament Rural del període de 2007–2013, que finalitza el 31 de desembre del 2015 i que en aquests moments s'ha executat en un 84,67%, per la qual cosa ha manifestat que «ens podem donar per satisfets per l'alt grau de compliment que estam aconseguint».

En aquest període s'han aprovat un total de 76 projectes per import de 3.590.696,64 euros i un ajut Leader per valor de 2.248.940,05 euros, amb els quals s'ha aconseguit fer unes inversions privades sobre el territori per valor d'1.341.756,59 euros, amb la repercussió consegüent en l'economia i en el desenvolupament de llocs de treball vinculats als projectes finançats.

Maó, 30 d'octubre de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS